Spent på sesongstart

SPENT: Runar Njåtun Krøyer har gjort en veldig god treningsjobb og er spent foran det som kan komme til å bli hans beste sesong på skøyteisen.

SPENT: Runar Njåtun Krøyer har gjort en veldig god treningsjobb og er spent foran det som kan komme til å bli hans beste sesong på skøyteisen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Runar Njåtun Krøyer har virkelig fått fart på skøytene de to siste årene.

DEL

Han har forbedret sine bestenoteringer kraftig. Runar har forhåpninger om at det er en trend som vil vedvare.

– Jeg har gjort en god treningsjobb i sommer og høst og er derfor spent på hva denne sesongen vil bringe, sier Runar, som trener mer enn toppidrettsutøvere flest. Åros-gutten har for lengst innsett at det må trenes mye og hardt for å ha noen som helst mulighet til å bli en stabil World Cup og mesterskapsløper.

Det er det langsiktige målet til Njåtun Krøyer som har ført inn over 100 treningstimer i måneden inn i treningsdagboka etter at han tok fatt på oppkjøringen til en ny seniorsesong. Han er nå en del av et team som har base i Hamar og Mjøs-traktene. Runar er fornøyd med opplegget og føler at forholdene ligger til rette for å fortsette utviklingen på skøyteisen.

Forbedret kapasitet

– Jeg har nettopp lagt et langt opphold i Leeuwarden bak meg. Der trente jeg både med regionslaget og Scandinavian Talent Project som jeg har vært med på flere samlinger tidligere. På de øktene får jeg matchet meg mot gode løpere fra de nordiske landene. Bra nivå er det også på øktene til regionlaget, sier Njåtun Krøyer som for lengst har tatt konsekvensen av at han ønsker å bli god.

Skøytetalentet forteller at han så langt har klart å fordøye de økte treningsmengdene. Hans hovedfokus har vært å øke kapasiteten. Runar har også vært bevisst på at han ønsker å bli bedre på alle distanser. Ungguttens primære målsetting er å bli en best mulig allrounder. 

Hurtig is

– Det handler mye om å finne en god miks når det gjelder hurtighet, styrke og kondisjon. Jeg føler på sett og vis at jeg har klart det selv om det er først på vårparten jeg kan konkludere med om sesongen har vært vellykket, sier Runar som også har jobbet bevisst med teknikken.

Runar Njåtun Krøyer var på tampen av forrige sesong i Calgary for å konkurrere på hurtig is. Det fikk Runar som i aller høyeste grad kjente sin besøkelsestid. Han forbedret sine bestenoteringer på de fleste distansene. Runar sørget for at han har noe å strekke seg etter når den tredje sesongen på seniornivå innledes om noen få dager.

Artikkeltags