Martin Lindland sterkere enn noen gang

I RUTE: Martin Lindland har gjort en solid treningsjobb i sommer og høst. Den hardtsatsende bødalingen ser frem til å innlede kommende sesong.

I RUTE: Martin Lindland har gjort en solid treningsjobb i sommer og høst. Den hardtsatsende bødalingen ser frem til å innlede kommende sesong. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Martin Lindland har aldri vært så godt rustet til noen sesongstart som det som er tilfelle i år. Bødalingen har gjort en solid treningsjobb og er sterkere fysisk enn noen gang.

DEL

- Jeg har blitt ett år eldre og har ført flere timer inn i treningsdagboka enn jeg gjorde i fjor og de foregående årene. Kvaliteten i treningsarbeidet har også vært bra. Med et lite unntak av en periode i september, har det meste gått på skinner. I fjor bar høsten og starten av sesongen preg av at jeg var ute av treningsmodus i en fireukersperiode i august i forbindelse med sykdom. I år har jeg fått gjennomført de fleste treningsøktene jeg har lagt opp til, sier Martin som blir 27 år i desember. Han er fortsatt ung i skiskyttersammenheng.

Ole Einar Bjørndalen nærmer seg 44 år, og det er mange som preger sporten som er godt over 30 år. Martin har jobbet etter den filosofien at det er viktig å bygge stein for stein for de som har ambisjoner om å bli en god senior. Han har alltid vært blant de beste på skytterbanen. Bødalen-utøveren har hatt en imponerende høy treffprosent. Den håper han å opprettholde og aller helst forbedre. Selv om det ikke er så mye å hente på det området. Det er muligens lettere å knipe noen sekunder på å øke skytehastigheten i konkurransene.

Les også: Martin la bronsegrunnlaget

Vil utenlands

Martin Lindland har i flere sesonger vært med og kjempet om å få representere Norge i IBU-cupen eller World Cup B som mange kaller disse arrangementene. Det er et mål for han å få representere Norge i den settingen. Selv om nåløyet er trangt. Det er mange landslagsutøvere og andre som er med og kjemper om de få IBU-Cup-plassene. Mye av den kabalen legges i forbindelse med de to internasjonale åpningsrennene på Sjusjøen i november. Det er viktigere enn noen gang å gå fort der for de som vil utenlands å konkurrere.

- Det har vært en trend at flere av de som får gå de første rennene i IBU-cupen gjør det bra. Dermed blir det vanskeligere å slå seg inn i troppen senere på vinteren. Jeg har en intensjon om å spisse formen til de rennene. Nylig kom jeg heim fra en ukelang samling i Østersund. Det blir fokus på barmarksøkter før jeg i slutten av måneden setter kursen for snøsamling i Trysil. Deretter blir det noen få dager med barmark igjen, før jeg og kretslaget reiser til Geilo for å gjøre unna den siste finpussen foran konkurransene på Sjusjøen.

Les også: Bra innsats av Martin i NM

Flyttet hjem

- Du flyttet i fjor heim fra Lillehammer. Hvordan er det å satse i Bødalen?                    

- Jeg følte behov for et miljøskifte etter sju år på Lillehammer. Det økonomiske aspektet var også med i vurderingen ettersom det koster ganske mye å bo der så lenge du ikke har noen inntekt. Det er et minus at snøforholdene hjemme kan være variable. Men jeg tilbringer i vinterhalvåret en god del tid på hytta på Rauland. Der er det som oftest fine forhold, sier Martin som ser frem til å fyre av de første konkurranseskuddene om en måneds tid.

Artikkeltags