Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker flere partnere i verdenstopp-satsingen

Artikkelen er over 2 år gammel

Joacim Ødegård Bjøreng (22) satser på å nå verdenstoppen i hopp, og bruker mesteparten av tiden på trening og renn.

Røykenhopperen er en del av skiforbundets toppidrettssatsing og er for tiden på B-landslaget. I tidligere tider var skihopp en vinteridrett, men i dag konkurreres det hele året. Snø om vinteren og plast og sommeren.

Joacim bor for tiden i Oslo på grunn av satsingen på Olympiatoppen, men har tatt turen ut til barndomsklubbens hoppbakke i Båtstø for å fortelle om planer og drømmer for kommende sesong.

Denne helgen er det Continental Cup i Polen. Etter helgen venter hverdagen på Olympiatoppen med inntil to øker om dagen, 6 av 7 dager når det ikke er helgerenn.

Les også: Sommerens renn er nyttig trening

Inviterer til samarbeid

Livet som toppidrettsutøver på landslaget er en heltidsjobb, der fokus er å trene, justere formen og prestere.

Utøverne betaler 50.000 kroner per sesong for å være på B-landslaget, og da får da dekket utgifter til utstyr, turer og renn. Men hverdagsutgifter må de dekke selv. Den unge hopperen er evig takknemlig overfor sin morfar og bestefar, som han beskriver som hovedsponsorer fra dag én.

–Jeg har svært god støtte fra mine to støttespillere YX Sætre og Stenseth & RS, og uten dem ville det nok ikke godt i det hele tatt. Stenseth & RS er med for fjerde året, og YX sørger for hardt tiltrengt drivstoff for den aktive unggutten.

Ifølge hopptalentet er det fortsatt vanskelig å få hverdagen til å gå rundt, ettersom han ikke har tid til mye annet enn trening og restitusjon i hverdagen. Han håper at flere lokale bedrifter vil se verdien av å støtte han med noen få kroner.Tilbyr plass på bilen

Det er lite som skiller de nest beste hopperne fra de aller beste internasjonalt. Det handler om å ha optimale treningsforhold, nok tid til restitusjon og minst mulig ytre stressmomenter.

På bilen til Joacim er det ledig plass til flere logoer og støttespillere, og hopperen er åpen for å diskutere mulige måter å samarbeide på. Han tenker seg at det kan være aktuelt med flere småbedrifter som bidrar med en moderat sum hver, enn én stor bidragsyter.

–Jeg kan bidra med for eksempel billetter til hopprenn, at jeg møter opp på arrangement, eller andre ting. For min del vil mindre bekymring rundt hverdagsøkonomien senke stresset. Det vil gjøre det mulig å fokusere enda mer på idretten, slik at jeg klarer å slå gjennom alle øverst i verdenstoppen, smiler Røykenhopp-representanten fra Sætre.


Fra Båtstø til verdenstoppen

Under sommerens Grand Prix-renn i Frankrike ble Joacim nummer 10.

Dette er min beste plassering som senior, forteller 22-åringen, mens han betrakter den nylig rehabiliterte bakken i Båtstø.

Det var her han la grunnlaget for der han er i dag. Og for laggullet i junior-VM i Almaty for tre år siden, og 7.plassen individuelt i det samme verdensmesterskapet.

Jeg holdt på i denne bakken fra jeg var 7 til 12, fastslår Joacim, og fortsetter:

–Det er ikke mange små lokalanlegg som holder like god standard som denne bakken. Men det skyldes en utrolig bra dugnadsinnsats her i bygda, understreker han stolt.


Kommentarer til denne saken