Vant Hollænderen igjen

SEIER: Yngve (47) og pappa Asbjørn (72) Lønmo vant shorthanded-klassen for små båter i Hollænderseilasen 2018.

SEIER: Yngve (47) og pappa Asbjørn (72) Lønmo vant shorthanded-klassen for små båter i Hollænderseilasen 2018. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Far og sønn Lønmo vant shorthanded-klassen under Hollærnderseilasen for andre året på rad.

DEL

Skipper Yngve Lønmo med far Asbjørn Lønmo (72) som mannskap vant shorthanded-klassen for små båter, og seilte også bedre enn samtlige båter i klassen for store båter under den årlige Hollænderseilasen i helgen.

Shorthanded er klassene for båter med kun to personer om bord.

Les mer: Vant VM i dødsing

Fra rolig til friskt

Det var fine forhold, med svak vind da starten gikk utenfor Son lørdag morgen. Far og sønn Lønmo, som seilte med J/92-båten «Jakobine», valgte å holde øst mot Gullholmen og var blant de første som fikk vind når sønnavinden fylte fjorden.

–Etterhvert ble det ganske frisk vind og vi hadde god fart med gennaker inn fjorden etter runding av Tyta, forteller Ynge.

Huringene seilte rundt banen på åtte timer og 33 minuttet, og vant med ca 14 minutter på neste båt.

–I fjor var det veldig lite vind på vei nordover det ble en kamp om å komme i mål innen maksimal-tida, sier J/92-seileren fra Hurum seilforening.

Hjerpeset på pallen

Johnny Hjerpeset og Bjørn Karlsen fra Røyken seilte inn til 3.plass i NOR-Rating klassen NOR 5 for båter med fullt mannskap. Røyken-seileren stilte med sin 11 MOD-båt «The White Rabbit».

Hollænderseilasen er Norges nest største regatta. Starten går utenfor Son og det seiles rundt Hollænderbåen, før retur til Son.

Artikkeltags