Gå til sidens hovedinnhold

Har ingen tro på Warholm-effekten?

Artikkelen er over 3 år gammel
Røykenmila 2017

Hei, igjen, Mulen.

Jeg vil bare melde at det går bedre med redaktøren nå, siden sist jeg skrev til deg. Vi har vært flere turer i marka, og det går meget bedre nå, selv om det fortsatt er tungt i de lengste motbakkene.

I går hørte jeg han snakke med kona si om Røykenmila og tvekampen med deg, Mulen. Han snakket om Warholm-effekten. Etter hva jeg kunne oppfatte, så kommer ikke denne effekten til å hjelpe ham særlig i år.

Som du sikkert vet klagde han på litt vondt i et ribbein nylig, etter hva han kalte "dristige ferieaktiviteter". Sannheten er at han snublet i en rot på en sti da han var ute på en joggetur. Han gikk over ende, og roten var ikke høyere enn et par centimeter over bakken. Skal han ha noe nytte av Warholm-effekten, så må han i hvert fall begynne å løfte beina.

Les også: – Hei, Mulen, du kjenner ikke meg 

På den annen side – hjemme på Spikkestad har han sikkert opp mot 110 meter hekk som han til stadighet trimmer ...

Jeg hørte også han snakke om meg som personlig trener. Jeg fylte to år her om dagen, og fikk både godbiter og kjøtt. Tørrforet er jeg drittlei av. Han sa han var fornøyd med meg, at jeg var flink som løp foran ham gjennom skogen uten altfor mange stans. Men når sant skal sies, så er det jo han selv som sørger for alle stoppene.

Han sa forresten også at han var imponert over min kondisjon og hvor lite det så ut til å koste meg å løpe med ham en time i skogen.

– Når jeg jogger for fullt, ser det ut som «Visa» bare trasker foran meg, sa han. Da har han vel glemt at jeg har dobbelt så mange bein som han.

Les også: «Mulen» sier han skal slå RHA-redaktøren – igjen

Jeg er nemlig en Briard – en rase med lang fortid som gjeterhund og vokter av franske kveg- og fåreflokker. Vi er den eldste nålevende rene hunderasen, og vi har vært med i to kriger.

Under første og andre verdenskrig ble vår rase brukt av den franske armé som ammunisjonsbærere, og i Røde Kors sin tjeneste. Ved hjelp av vår ypperlige nese og gode hørsel, sporet vi opp sårede soldater og viste sanitetssoldater vei.

Så det å trene eieren min opp til en noenlunde anstendig gjennomføring av Røykenmila blir blåbær i forhold.

Les også: I løpende dialog med «Mulen»

Røykenmila - Mulen vs. Isaksen

Redaktør Svein Ove Isaksen i Røyken og Hurums Avis har tre år på rad utfordret kulturpersonlighet Rolf "Mulen" Karlsen fra Slemmesad i Røykenmila. Sistnevnte har vært best av de to hver gang. Men redaktøren har nærmet seg, og i år kan det bli ganske spennende. Gjennom de to siste årene har det vært skrevet en del om denne duellen - nå har redaktørens personlige trener blandet seg inn.

Kommentarer til denne saken