Gå til sidens hovedinnhold

- Er det Mulen?

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er midt på sommeren og en bildemelding tikker inn på min mobil. Bildet får meg til å utbryte: - Er det mulig? Det er da kona spør: - Er det «Mulen»?

Ja, meldingen var fra Rolf «Mulen» Karlsen. Husker ikke helt i farta hvordan det kom til. Om det var «Mulen» som utfordret meg eller om det var omvendt. Uansett - det er ingen tvil om hvem som er storfavoritt av oss to når Røykenmila skal gjennomføres om en måned.

Rolf «Mulen» Karslen er en spreking. Han stiller i en alderklasse litt over meg, og med min sportslige historikk bør jeg egentlig slå han. «Mulen» har i hvert fall med sin sommerlige hilsen fra øya Patmos - der Johannes fikk sin åpenbaring i år 94 - satt meg tilbake et par hakk når det gjelder selvsikkerhet. Min åpenbaring er det faktum at «Mulen» tar utfordringen på alvor, og at den lettbeinte fra Slemmestad blir vanskelig å slå i år også.

Annen hver dag løp «Mulen» sin faste joggerunde tidlig om morgenen. «Det er nydelig med et bad i Egeerhavet etter uttøying», skriver han i meldingen.

Hva har så jeg gjort i min egen ferie? Jeg har ikke jogget. Aktivitetsklokken på armen min forteller at jeg på under halvparten av dagene i juli har oppnådd aktivitetsmålet. Aktivitetsnivå 1. Aktiviteten for mitt vedkommende har i hovedtrekk bestått av tøffing (les: kjøre rundt blant svaberg i en trebåt i fire-fem knops fart), ikke jogging. Kostholdet er heller ikke noe å skryte av. Litt kveite, torsk og noen bunter brokkoli i løpet av juli veier ikke opp for innholdet i resten av sommermenyen.

Men før vi jogget inn i augustmåned fikk jeg googlet «hvordan komme i form på seks uker». Svaret er intervaltrening, og jeg kan love «Mulen» at oppkjøringen er i gang. Spørsmålet er om det er for sent til å slå en som har gått jevnlig på treningsstudio de siste årene og som til og med jogger under ferieopphold på de greske øyer.

Jeg tenker på alle de gangene føttene hans har sørget for basslyd fra alle trommesettene han har traktert opp gjennom årene. Eller alle de taktfaste tråkkene på hi-hatcymbaler. Vi vet jo at «Mulen» er en som kan holde takten. Antageligvis holder han også raskt takt mens han jogger - jevn også.

Må jeg finne den rette takten under Røykenmila - de taktfaste skrittene, som bassgangen i en kommersiell poplåt? Det blir ikke lett, jeg som pleier å jogge etter Pink Floyd og Morten Harket. Må nok legge all musikalitet til side, la «Mulen» fortsette å slå på stortromma, så satser jeg på god gammeldags trav.

«Er du sikker på at du skal løpe den Røykenmila i år da?». Det er kona som spør igjen. Jeg svarer straks tilbake: «Ja». «Kan du slå «Mulen», da»? I et forsøk på å overbevise meg selv, svarer jeg igjen kontant tilbake:

«Ja, det er mulig».

Kommentarer til denne saken