Gå til sidens hovedinnhold

Bryhn ikke helt kvitt USA-støkken

Artikkelen er over 5 år gammel

OL-skytteren Ole-Kristian Bryhn fra Røyken innrømmer at han fortsatt ikke har lagt episoden der han besvimte i USA i fjor helt bak seg.

(Drammens Tidende)

Søndag imponerte Bryhn stort ved å skyte seg fram til finale i helmatch-konkurransen i Rio. Der ble det til slutt åttendeplass.

27-åringen viste samtidig prov på mental styrke ved å skyte kvalifiseringens tredje beste poengsum bare to dager etter at han mislyktes fullstendig på 50 meter liggende. Mental styrke har det også krevd å bearbeide en episode fra et verdenscupstevne i USA på forsommeren i fjor.

Da besvimte Bryhn og falt om på trening. Årsaken var trolig sterk varm og høy luftfuktighet. Bryhn kom seg helskinnet fra episoden, men innrømmer at den satte en støkk i ham.

Ubehagelig tanke

I hvilken grad det har påvirket OL-forberedelsene er 27-åringen ikke sikker på.

– Jeg vet ikke hvor ødeleggende det var, men det har nok slått negativt ut, sa han til NTB etter søndagens finaleskyting i det olympiske skytteranlegget i Rio.

– Jeg tenker på det de gangene det blir varmt, og da kommer følelsen «tenk om det skjer igjen». Det sitter litt i bakhodet, men det blir bedre hele tiden, tilføyde han.

Under søndagens finale måtte han igjen håndtere varme. Svetten rant av det norske håpet og konkurrentene inne i OL-hallen.

– Det verste er tanken på om jeg skulle tippe bakover og ikke få tatt meg for sånn at jeg slår hodet i betongen. Jeg må jobbe litt med meg selv, men jo flere ganger jeg klarer meg uten at det skjer, jo bedre blir det, sa Bryhn til NTB.

LES OGSÅ: Bryhn ble nummer åtte

Positivt i Baku

Landslagstrener Espen Berg-Knutsen innrømmer også at man har jobbet for at Bryhn skal klare å legge den ubehagelige USA-episoden bak seg.

– Vi har jobbet med å få han til å komme over det. Vi hadde en fin runde i Baku på den siste verdenscupen, hvor det var varmt og hvor han klarte seg fint, sa han.

Søndag beviste Bryhn at han etter alt å dømme blir en mann å regne med i Tokyo-OL om fire år. 27-åringens fasit så langt er to finaler på like mange OL-starter.

LES OGSÅ: God gjennomkjøring for Bryhn

Kommentarer til denne saken