«Men hold Bjørge Lillelien utenfor dette»

LANGRENNSHISTORIE: Tor Kise Karlsen fra Slemmestad har 25 års fartstid som langrennsspesialist i Dagsavisen.

LANGRENNSHISTORIE: Tor Kise Karlsen fra Slemmestad har 25 års fartstid som langrennsspesialist i Dagsavisen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tidligere journalist og medforatter i "Langrennsboken", Tor Kise Karslen fra Slemmestad, kommer med en presisering i forbindelse med RHAs omtale av Thor Gotaas bok om skisporten og den skumle hoppbakken i Slemmestad:

DEL

Presisering om Lilleliens-bakken

I Røyken og Hurums Avis sin omtale av Thor Gotaas' bok «Før og etter Wirkola» kan det virke som om Lilleliensbakken (som er borte nå) ble oppkalt etter den sprudlende og ordrike radioreporter Bjørge Lillelien. Det trenger en presisering.

Hele området, eiendommen, der denne bakken lå, het Lillelien. Eiendommen stammer fra Edvard Nilsen Lillelien (født i 1838) og som drev handel og hadde gardsbruket Lillelien. Eiendommen solgte han i 1888 til svensker som ville starte en sementfabrikk i Slemmestad. Men området ble fortsatt kalt Lillelien. I 1947 sto hoppbakken i Lillelien ferdig med stillaset og et hopp av mur som gikk over Rustadveien.

Med andre ord lenge før Bjørge Lillelien ble kjent, først som sportsredaktør i Drammensavisa Fremtiden og så som Norges mest berømte radioreporter.

Edvard Nilsen Lillelien fikk skibakken Stor-Lillelien og Nilsemarka, med de tre boligblokkene, oppkalt etter navnet sitt. Men hold Bjørge utenfor dette.

Artikkeltags