Lettbeint veteran suste inn til seier

GODE: I Flannumsmarka, Per Ove Transeth (t.h.) vant veteranklassen i løpet. Kjell Svanberg ble nr. 9.

GODE: I Flannumsmarka, Per Ove Transeth (t.h.) vant veteranklassen i løpet. Kjell Svanberg ble nr. 9.

Artikkelen er over 2 år gammel

Lettbeinte 12-åringer løp fort i ett o-løp. Lettbeint veteran suste inn til seier i et annet.

DEL

En av orienteringsidrettens særegenheter er at det er klasser for alle aldre og alle nivåer i samme konkurranse. Det er mange løp i disse dager, og sist helg var representanter fra Røyken Orienteringslag med i to. I konkurransen nord for Vikersund var det en vinner som ikke har vært å se ved premiebordet på o-løp på mange år.

Per Ove Transeth var med da o-idretten var fersk i Røyken på 70-tallet. Etter hvert ble det mest langrenn. Han har huset fullt av birkebeinermerker! Men i år har den kondisjonssterke pensjonisten fra Røyken funnet fram kompasset og finpusset kartlesningsferdighetene. I sitt løp nummer to for sesongen gikk han til topps i klasse 65-69 år.

LES OGSÅ: Røyken-løpere i heksegryta

Kretsmesterskap

Andre Røyken-løpere var med i Asker Skiklubbs løp i Vardåsen. Der ble det også en seier, ved Roger Wiik i B-klassen, mens de nevnte ungdommene var Nora Hansen og Marthe Graff Wiik som løp inn til gode tider i den store jenteklassen 11-12 år.

Førstkommende lørdag arrangerer for øvrig Røyken O-Lag kretsmesterskap fra Torvbråten skole. Mange medlemmer blir opptatt som funksjonærer, men noen blir nok også å finne på startstreken.

Søndag er det også KM, i øvelsen «sprint». Det skjer ved Hønefoss

LES OGSÅ: Åpner med nye turorienteringskart i Hurum

Artikkeltags