O-løp for alle

NYBEGYNNERE: Jenny (t.v.), Amelie og Ommund Tørvolt deltok i nybegynnerklassen under o-løpet «Eikerløpet».Foto: Torgeir Straqndhagen

NYBEGYNNERE: Jenny (t.v.), Amelie og Ommund Tørvolt deltok i nybegynnerklassen under o-løpet «Eikerløpet».Foto: Torgeir Straqndhagen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jenny, Amelie og Ommund Tørvolt i Røyken Orienteringslag koste seg i løypa blant 600 andre i Eikerløpet. Men de konkurrerte ikke på tid.

DEL

O-idretten kalles en typisk breddeidrett, og på o-løpene er det veldig bredt tilbud.

Mange nivåer

De ferskeste kan delta i den åpne nybegynnerklassen, «N åpen» på fagspråket. Her kan ferskinger gå sammen med foreldre eller andre med litt erfaring, og det tas ikke tid.

For de aller yngste er det er merket løype ved arenaen. For de eldre er det ikke klasser bare for erfarne «A-løpere», men også lettere løyper for den som ønsker B- eller C-nivå på postene.

Røyken O-Lag hadde deltagere i alle disse kategoriene i årets utgave av Eikerløpet, som ble arrangerte fra idylliske Steindammen vest i Drammensmarka.

Rekordstor tropp

På startlistene var det 38 fra Røyken, og med foreldre, småsøsken og andre supportere, ble det en stor tropp fra O-laget. Større enn i noe løp tidligere denne sesongen. Klubben hadde løpere som plasserte seg høyt på listene i alle aldersgrupper.

En fra søskenflokken i familien Tørvolt hadde prøvd seg i o-løp en gang tidligere, i et stevne i Asker.

Nå var hele gjengen i skogen en flott sommerdag i folkemylderet ved Steindammen. Jentene fant fint frem i N-løypa sammen med mamma.

N-åpen

Fa Røyken deltok disse i «N åpen»: Amanda Håkonsen, Håvard Haugland, Eivind Kjernsmo, Synne Kjernsmo, Trym Alexander Storhaug, Amelie Tørvolt, Jenny Tørvolt, Birk Håkonsen, Eira Harbo-Haase, Isak Harbo-Haase.

Røyken O-Lag blir nok representert i løp hver helg fremover. E

t høydepunkt pleier å være pinseløpene på Kongsberg. For dem som helst vil trene og løpe lokalt er det godt med tilbud, blant annet treningsløp hver tirsdag og egen begynnertrening hver torsdag.

Les også:

Frister med åpen dag i Toftes egen næringspark

En helg i musikkens tegn

Overrasket «gamlelærern» på 70-årsdagen 

Artikkeltags