25 o-løpere fra Røyken tjuvstartet i Danmark

GOD: Linus Hognestad Sennels har fått kartet og kan legge i vei fra start.

GOD: Linus Hognestad Sennels har fått kartet og kan legge i vei fra start. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Røyken Orienteringslag hadde rundt 25 personer med til sesongstarten på Nord-Jylland. Noen hadde det svært travelt mellom postene.

DEL

Aller mest imponerte Henrik Drange Ruud som vant klassen sin i det første av de to løpene i Nord-Jysk 2-dages. Henrik løper i klasse menn 35-39 år. Blant de yngste var det også en friskus i Røyken-troppen. Linus Hognestad Sennels har vært med på en del treninger i Røyken, men ikke deltatt i store konkurranser som ved Hirtshals, der nesten 2000 var med. Linus ble nr. 22 og 28 i yngste gutteklasse, der 50 karer suste rundt i snøføyka.

- Hvordan var det å løpe orientering i Danmark?

- Det var flatt, men ellers ikke så stor forskjell fra Norge.

- Det var snø i løpsområdet. Ble det lettere eller vanskeligere på grunn av snøen?

- Vanskeligere, fordi det var glattere og fordi det ble mange tråkk og «falske» stier som ikke var tegnet inn på kartet.

- Er du fornøyd med innsatsen?

- Ja, veldig! Lørdag bommet jeg ikke på noen av postene. Søndag hadde jeg en liten bom, men føler likevel at det gikk greit. Flott å være med på et så stort opplegg med mange o-løpere fra flere land.

- Har du noen planer for å bli enda flinkere?

- Ja, mer trening ute i terrenget!

Les også: Kjeld (73) ble årets turorienterer i Norge

Voksen nybegynner

Orientering er familieidrett, og pappa Per Sennels deltok også. Han oppnådde gode resultatet i begynnerklassen for voksne.

Ellers oppnådde Røyken O-Lag en seier til i lørdagsløpet, ved Tone Skram i kort løype for veteraner. Bjørg Svanberg ble nr. 3 og 5 i klasse 60-64 år denne helgen.

Det var minusgrader og snø begge dager, og en kjølig fornøyelse med utendørs arena. Flere av de lokale deltagerne rapporterer at dette var de kaldeste konkurransene de har deltatt i.

Les også: Røyken o-lag har engasjert ungt trenerteam

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken