Gå til sidens hovedinnhold

Mens verdensmesteren sprakk, holdt Signe (6) helt inn til mål

Artikkelen er over 3 år gammel

Verdensmester Olav fra Ålesund sprakk som en ballong. Nybegynner Signe fra Røyken Orienteringslag holdt koken til mål.

Olav Lundanes ble dobbelt verdensmester i sommer. Han ledet feltet i den 24 km lange løypa for klasse menn elite, men sprakk og havnet 41 minutter bak den svenske vinneren.

Seks år gamle Signe Drange Ruud deltok i den fire kilometer lange løypa for barn under konkurransealder.

Konkurransen det dreier seg om er langdistanseløpet «Blodslitet» ved Fredrikstad. Det er Norges nest største o-løp, hadde 1800 påmeldte, og ble arrangert for 50. gang.

Les også: Tre røykenbøringer i tet på Skumringscupen

90 barn

Dette var Signes andre løp i nybegynnerklassen, og det første utenbygds. Det første var fra Torvbråten i vår. Blodslitet har fellesstart for alle, også for den yngste klassen. Det var folksomt i skogen.

90 barn deltok i Signes klasse. Hun hadde følge av pappa Henrik og holdt motet oppe hele veien. Hun var fornøyd med innlagte drikkeposter og medalje i mål.

Henrik er for øvrig fra Fredrikstad og har stadig oppgaver i arrangementet. Det har også Signes besteforeldre.

Mamma Line deltok også i løpet og  ble nr. 33 i  «damer åpen klasse» som hadde ca halve distansen av elitens. I tilsvarende herreklasse ble Stig Carlson Strandhagen nr. 24 av ca 120 påmeldte.

Les også:

Les også

70 løp nattorientering i Røyken

Svanberg igjen

Best plassering av deltagerne fra Røyken O-Lag oppnådde Bjørg Svanberg som ble nr. 4 i klasse 60-64 år. Hun bommet en del på post 15 og 16 av de 18 hun skulle finne. Før 15.post hadde hun bedre passeringstider enn

klassens vinner, Anne Garsrud fra Stavanger.

Kommentarer til denne saken