Mens verdensmesteren sprakk, holdt Signe (6) helt inn til mål

BILDET:  Signe Drange Ruud (6) gjennomførte o-løp for andre gang.

BILDET: Signe Drange Ruud (6) gjennomførte o-løp for andre gang.

Artikkelen er over 2 år gammel

Verdensmester Olav fra Ålesund sprakk som en ballong. Nybegynner Signe fra Røyken Orienteringslag holdt koken til mål.

DEL

Olav Lundanes ble dobbelt verdensmester i sommer. Han ledet feltet i den 24 km lange løypa for klasse menn elite, men sprakk og havnet 41 minutter bak den svenske vinneren.

Seks år gamle Signe Drange Ruud deltok i den fire kilometer lange løypa for barn under konkurransealder.

Konkurransen det dreier seg om er langdistanseløpet «Blodslitet» ved Fredrikstad. Det er Norges nest største o-løp, hadde 1800 påmeldte, og ble arrangert for 50. gang.

Les også: Tre røykenbøringer i tet på Skumringscupen

90 barn

Dette var Signes andre løp i nybegynnerklassen, og det første utenbygds. Det første var fra Torvbråten i vår. Blodslitet har fellesstart for alle, også for den yngste klassen. Det var folksomt i skogen.

90 barn deltok i Signes klasse. Hun hadde følge av pappa Henrik og holdt motet oppe hele veien. Hun var fornøyd med innlagte drikkeposter og medalje i mål.

Henrik er for øvrig fra Fredrikstad og har stadig oppgaver i arrangementet. Det har også Signes besteforeldre.

Mamma Line deltok også i løpet og  ble nr. 33 i  «damer åpen klasse» som hadde ca halve distansen av elitens. I tilsvarende herreklasse ble Stig Carlson Strandhagen nr. 24 av ca 120 påmeldte.

Les også:

Svanberg igjen

Best plassering av deltagerne fra Røyken O-Lag oppnådde Bjørg Svanberg som ble nr. 4 i klasse 60-64 år. Hun bommet en del på post 15 og 16 av de 18 hun skulle finne. Før 15.post hadde hun bedre passeringstider enn

klassens vinner, Anne Garsrud fra Stavanger.

Artikkeltags