To klubber med felles mål

Jan Lennestad i Tofte IL (t.v.) og Kollbjørn Johansne i IL Filtvet Fremad kan glede seg over å bli i èn og samme klubb.

Jan Lennestad i Tofte IL (t.v.) og Kollbjørn Johansne i IL Filtvet Fremad kan glede seg over å bli i èn og samme klubb. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Tofte IL og Filtvet Fremad går for et felles mål om å slå seg sammen til en klubb. Tirsdag 27. mars skal årsmøtene i de respektive klubbene si sin mening.

DEL

Det kommer ikke som et sjokk at de to idrettsklubbene på søndre Hurum vil forene krefter og gå sammen om en felles klubb for Tofte og Filtvet.
I flere år har klubbene samarbeidet om å stille lag i fotball, og i fjor fikk forslaget om å utrede en sammenslåing ja fra de respektive årsmøtene.
Nå har en arbeidsgruppe laget ferdig sin konklusjon, og den er entydig positiv til å danne en større klubb.

– Vi tror at en klubb vil kunne bidra til økt aktivitet og mer engasjement i klubben, sier leder Jan Lennestad i Tofte IL.
Kolbjørn Johansen i Filtvet Fremad er også entydig positiv.

Møt opp

– Vi må ha et vedtak i årsmøtet for å komme videre med planene. Derfor er det viktig at folk kommer på banen og sier hva de mener, sier Johansen.

Lennestad mener klubben blir for små hver for seg. Sammen får klubbene nærmere 800 medlemmer.

– Vi kan få til flere aktiviteter ved å slå oss sammen. I vinter arrangerte vi skøyteløp i fellesskap. Til våren står det løpskarusell for alle aldere på dagsorden. Begge aktiviteter er et resultat av at vi jobber sammen, sier han.

Kretskrav

Klubben har også fått kniven på strupen fra idrettskretsen.

I flere år har de to klubbene fått dispensasjon til å stille felles lag. Det blir det trolig slutt på. Derfor må klubbene gå sammen for å kunne stille lag i alle aldersklasser.

To forblir to

Per i dag har Tofte sitt anlegg i Bjerkelunden. Fremad har sitt.

– Begge anleggene skal bestå. Ingen av dem skal nedprioriteres. Kunstgressbanen skal legges til Tofte slik planen er, forsikrer de to.

– Nærmiljøet er viktig, sier Johansen.

Tofte IL har faktisk Hurums eneste squashhall, men den er per i dag lite i bruk i lagets regi.

– Her kan det også bli flere aktiviteter, lover Lennestad.

Hvis ja

Om klubbstyrene får klarsignal fra deltakerne på årsmøtet, kan en ny klubb bli en realitet allerede til sommeren.

– Først må årsmøtet si sin mening. Derfor håper vi mange kommer. Så kan vi melde vårt ønske til kretsen. Deretter må vi ha et ekstraordinært årsmøte, og vedta endelige formaliteter for den nye klubben, sier Johansen.

Nye klubbfarger er allerede klart. Svart fra Fremad og rødt fra Tofte. Hva det nye navnet blir er det opp til det ekstraordinære årsmøtet å si noe om.

Begge styrelederne tror tida da Filtvet og Tofte drev innbitt konkurranse om å være best er over for lengst.

– En annen motivasjon for å samle oss i en klubb er planene for en ny felles barneskole. Ungene skal slippe å velge hvilken kubb de vil tilhøre. Det kan ha sine fordeler for alle parter, sier Johansen, og oppfordrer på ny folk til å stille på årsmøtet tirsdag 27. mars i begge klubber.

Artikkeltags