Gå til sidens hovedinnhold

Andreas sjette best i landet

Artikkelen er over 4 år gammel

Andreas Kirkeng avsluttet den nasjonale langrennssesongen med å bli nummer sju i norgescupfinalen i langrenn.

ROS-talentet sanket så mange poeng i vinter at det ble sjetteplass sammenlagt.

– Jeg er fornøyd med det selv om jeg veldig gjerne skulle ha beholdt den femteplassen jeg hadde da jeg kom hit. Men det var ingen fordel for meg at det ikke var noe klassiskrenn den siste helga. For det er den stilarten jeg har tatt klart flest poeng med både annen, tredje og fjerdeplass, sier Andreas til RHA.

17-åringen var klar over at han måtte gå bra for å forsvare den femteplassen han hadde. Det ble niendeplass i fredagens distanserenn og på søndagens duatlon var det seks som gikk raskere. Andreas var med og prege den ettersom han satte fart og var sterkt delaktig i at feltet ble sprengt på klassiskdelen. Kirkeng var blant de første inn til skibytte.

LES OGSÅ: Ett sekund fra NM-medalje

Lader batteriene

– Det ble vanskelig å forsvare den gode posisjonen jeg hadde inn til skibytte ettersom jeg ble hentet av gode skøytere. Med tanke på at jeg er betydelig bedre i klassisk enn skøyting synes jeg det jeg gjorde i dag var godkjent, sa Andreas. Søndagens fellesstart var det siste rennet for han i nasjonal sammenheng i vinter. Den første juniorsesongen er nå på hell.

– Jeg har tenkt å ha med meg kretsavslutningen og tar muligens med meg Skarverennet før jeg avslutter sesongen. Det blir imidlertid betydelig mindre trening den neste måneden. I april skal jeg gjøre ting som blir nedprioritert i vinterhalvåret, sier Andreas. I starten av mai starter oppkjøringen til det som blir hans andre sesong på juniornivå.

LES OGSÅ: Ole Marius er fornøyd med 26. plass i NM

Mer fristilstrening

– Hva har du tenkt å legge vekt på i oppkjøringen gjennom barmarksesongen?

– Å få lagt et best mulig grunnlag. Vinterens resultater har bevist at jeg har mest å hente i skøyting i forhold til de beste i min klasse. Derfor kommer jeg nok til å ha et ekstra fokus på det selv om jeg fram til nå har trent like mye skøyting som klassisk, sa Kirkeng.

Andreas plukket klart flest poeng de to første norgescuphelgene Både på Nes og Voss ble det pallplasseringer på den ambisiøse tenåringen som føler at det gikk litt tråere i junior-NM hvor det var stang ut for kapasitetsløperen.

Kommentarer til denne saken