Andreas satte alle på plass i sesongåpningen

GIKK FORT: Andreas Kirkeng både gikk fort og markerte seg i sesongåpningen.

GIKK FORT: Andreas Kirkeng både gikk fort og markerte seg i sesongåpningen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Andreas Kirkeng satte seg i respekt i det som var hans første juniorsesong sist vinter. Stortalentet ser ut til å fortsette i samme spor i vinter.

DEL

Sesongåpningen på Gålå var i hvert fall oppløftende for 17-åringen. Andreas holdt stor fart og satte samtlige konkurrenter i 18-årsklassen på plass. Det var ingen av 2000-modellene som var i nærheten av å gå like fort som det ROS-løperen gjorde i det krevede Gålå-terrenget. Han fosset inn til klart beste tid i sin klasse. Mest imponerende var det at Kirkeng også satte de aller fleste i 19 og 20-årsklassen på plass. Det var bare fire av de som gikk fortere.

- Jeg vet ikke om jeg vil trekke alt for mange konklusjoner etter ei rennhelg. Men i dag var jeg mye nærmere de beste i de to årsklassene over, enn jeg har vært tidligere. Forhåpentligvis så er det en indikasjon på at jeg har trent bra og har nærmet meg de. Seiersmarginen på over 50 sekunder i 18-årsklassen var også oppløftende. Det vil nok bli hardere konkurranse når norgescupen i langrenn innledes på Beitostølen i starten av januar, sier Andreas.

Les også: Mangler fortsatt tre millioner for å få ferdig rulleskiløype

Satser hardt

Han begrunner det med at det var noen av de beste på hans alderstrinn, som ikke stilte på Gålå. Kirkeng vet at de som av forskjellige grunner ikke deltok i Midt-Gudbransdal, må gå fort dersom for å slå han i de rennene. Spesielt i klassisk som fortsatt er favorittstilarten. Det er der han har gjort sine beste løp, og har størst forhåpninger i norgescupen og junior-NM. Andreas er imidlertid tydelig på at han satser like hardt på begge stilartene.

- Jeg var klart best de gangene vi gikk god gammeldags diagonalgang i fjor. Det er mye som tyder på at jeg også i vinter vil være best i den stilarten. Selv om jeg i sesongoppkjøringen har jobbet hardt for å bli bedre i skøyting. Jeg har terpet teknikk, og føler jeg har hatt en fin utvikling. Håpet er at jeg kan si det samme når rennene er i gang, sier Kirkeng til RHA. Han vurderer å delta i junior-VM-uttakingsrennene på Lillehammer om to uker.

Les også: Tor har vært med å lage et unikt oppslagsverk om norsk langrenn

Norgescup snart

Det med tanke på at han har lyst på flere gode gjennomkjøringer før norgescupen starter. I sommer og høstmånedene har Andreas Kirkeng hatt noen fokusområder. Han har blant annet vært veldig bevisst på å jobbe både med teknikk, utholdenhet og styrke. Kort og godt det som må ligge i bunn for å ha mulighet til å ta nye steg som langrennsløper de neste årene. Andreas er en del av toppidrettstilbudet i Drammen, og har en god skolehverdag der.

Artikkeltags