Gå til sidens hovedinnhold

Andreas kom på pallen i norgescupen

Andreas Kirkeng:

Artikkelen er over 4 år gammel

Andreas Kirkeng hamlet opp med nesten 200 løpere da han ble nummer tre i distanserennet i klassisk i juniorenes norgescup.

- Jeg er kjempefornøyd både med prestasjonen og plasseringen. Helgas mål var å gå så fort at jeg en av dagene klarte å bli blant de ti beste. Det har også vært et mål for meg i vinter å ta en pallplassering. Jeg hadde egentlig ikke forventet at den skulle komme allerede den første norgescuphelga. Nå håper jeg naturligvis at det skal være mulig å kile seg inn blant de tre beste flere ganger i norgescupen eller junior-NM, sier Andreas til RHA.

16-åringen er en av de lokale langrennjuniorene som satser hardt på å nå toppen. Andreas som for ett år siden ble nummer fire i Hovedlandsrennet som er et uoffisielt norgesmesterskap for 15 og 16-åringer, har spisset satsingen det siste halvåret. ROS-talentet fikk en langt bedre treningshverdag da han var ferdig på ungdomsskolen og ble en del av toppidrettstilbudet i Drammen.

LES OGSÅ: Dobbeltseier til ROS

Får god oppfølging

- Både skolen og Team Drammen er flinke til å legge forholdene til rette for at vi kan bli best mulige. Treningsjobben må vi imidlertid gjøre selv. Personlig så synes jeg det er et stort pluss at jeg får muligheten til å trene i skoletiden. Det gir meg muligheten til å kjøre ei økt to på ettermiddag eller kveldstid, sier Andreas.

Han har fått en god start på juniorkarrieren. Mest fornøyd er han med prestasjonen i Ribberennet på Torpo hvor det gikk skikkelig fort. Det var heller ikke noe å utsette på tempoet da det ble seier i åpningsrennene på Gol og i Hemsedal.

Klar for ny sesong 

Plukket mange poeng

- Det var kanskje mest overraskende at jeg skulle klarte å ta meg videre til finale på sprinten. Målet var å være inne blant de 30 beste i prologen. For meg var det en opptur at jeg avanserte både fra kvart og semifinalen, sa Andreas som ble nummer seks i finalen.

Han plukket også bra med poeng i distanserennet i skøyting ettersom det der ble en tiendeplass.

Kirkeng retter nå blikket mot den neste norgescuprunden som arrangeres på Voss om en måneds tid. De neste helgene har han planlagt å gå en del mindre renn. Mye trening kommer det også til å bli slik at han har et best mulig grunnlag når det begynner å dra seg til utover vinteren.

Kommentarer til denne saken