Leif Torbjørn på plass i VM-byen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Leif Torbjørn Næsvold er på plass i Park og Salt Lake City-området som skal være vertskap for årets junior-VM på ski. Bødalingen har funnet seg godt til rette i det fantastiske området.

DEL

Han har forventninger om at det skal bli et fint opphold. Torsdag eller fredag setter også foreldrene kursen for Statene. De bestemte seg for å reise da de fikk høre at sønnen var tatt ut til et nytt junior-VM. Leif Torbjørn hadde også familiemedlemmer ringside da han debuterte i den settingen i Romania for ett år siden. I det tidligere østblokklandet ble det mye fokus på de vanskelige og utfordrende forholdene som sola og mildværet skapte under mesterskapet.

– Det virker ikke som det kommer til å bli tilsvarende utfordringer her ettersom det er mye snø, kaldt og stabilt vintervær. Det er meldt en god del snø de neste dagene. Det er ingen ting som tyder på at mildvær og lite snø kommer til å prege mitt andre junior-VM. Jeg har forhåpninger om at det blir jevne og fine konkurranseforhold alle dagene i dette fantastiske området. Høyden og den tynne lufta ser jeg for meg kan bli den største utfordringen, sier Næsvold.

LES OGSÅ: Fikk gode svar i Trondheim 

Håper på to konkurranser

18-åringen er på hogget igjen etter en vært så trøblete sesongoppkjøring. Det var bonus for Leif Torbjørn at han kom med i troppen. Det er imidlertid ikke ensbetydende med at han er tilfreds med å få seg en tur til Statene. Han har vært god i hoppbakken i det siste og langrennsformen er stigende. Den lokale junior-VM-deltakeren legger ikke skjul på at han er spent på hvem skiforbundet tar ut til den første individuelle øvelsen i juniorverdensmesterskapet.

Næsvold vet at samtlige i troppen får være med på minst en øvelse så lenge de er tatt ut. Men han er også innforstått med at det vil være lettere å kvalifisere seg for de andre øvelsene dersom det går bra på en eventuell åpningsdistanse.

Det er gjerne slik at den som kommer dårligst ut av det må vike for reserven i disiplin nummer to. Leif Torbjørn forteller til RHA-sporten at håpet er at han får være med på minst en individuell øvelse og lagkonkurransen i junior-VM.

LES OGSÅ: Leif Torbjørn sikret seg VM-billett 

Reiste tidlig

– Treningshoppingen vil nok bli avgjørende for hvem som får grønt lys for første konkurranse. Vi reiste tidlig til USA med tanke på antiklimatisering. Nå i starten blir det stort sett veldig korte løpe eller skiturer i svært så bedagelig tempo. Det med tanke på at kroppen skal få muligheten til å venne seg på den tynne lufta. I motsatt fall er det fort gjort å gå på en skikkelig smell. Jeg får en god uke på meg til å bli dus med høyden ettersom jeg reiste over så tidlig, sier Næsvold.

Artikkeltags