For syvende gang arrangeres Romjulsseilasen i Oslofjorden. Seilasen, som har hatt base både i Drøbak, Sætre, Slemmestad og Vollen, har i år start utenfor Odden Marina i Slemmestad.

De første årene gikk seilasen rundt Håøya, men etter at seilasen ble flyttet innover til Slemmestad og Vollen, er også banen flyttet innover i fjorden. Lengden på årets bane vil fastsettes utfra gjeldene vær- og vindforhold ved skippemøtet klokken 10.00. Estimert seilingstid vil ikke overtige tre timer.

Les også: – Nå var det på tide med seier


Tilbake til Slemmestad

Fra den spede begynnelsen i 2012 i Drøbak med to båter på startstreken, har antallet deltakende båter ligger på mellom 8 og 14 de siste årene. De fleste båtene kommer fra nærliggende havner i Asker, Røyken, Hurum, Oslo og Nesodden, men i 2016 kom en av deltakerbåtene seilende fra Fredrikstad for å seile romjulseilas utenfor Asker. Antallet deltakende personer har ligget på mellom 20 og 40 de siste årene.

Årsaken til at seilaesen i år går fra Slemmestad er at man her har et innendørs samlingsted for premieutdeling og en matbit m.m. etter endt seilas. Lokalet som tidligere ble brukt i Vollen er solgt og for tiden ikke tilgjengelig.

Bryggefasilitene i Slemmestad byr dessuten på enkel ankomst og ligger strategisk til for båter som kommer seilende fra både Asker, Hurum og Oslo.


Afterseil på The Pipe

Seilasen er uformell, der fokuset er å treffes til en hyggelig regatta utfra rådende vær- og vindforhold. Arrangementet er gratis, og båten trenger ikke å være registrert i Nor Rating for å delta.

Etter endt seilas avsluttes arrangementet med aftersail med premieutdeling og en matbit på The Pipe pub i Slemmestad.

Mangler du båt og seilerfaring, men har lyst til å delta? Ta kontakt via facebookgruppen til Romjulseilasen i Oslofjorden. Her finner du også annen informasjon om arrangementet.