Romjulseilasen flyttet til Slemmestad

VINTERSEILING: Fjorårets romjulseilas bød på flotte forhold. Her er flåten på vei ut fra Vollen.

VINTERSEILING: Fjorårets romjulseilas bød på flotte forhold. Her er flåten på vei ut fra Vollen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Romjulseilasen i Indre Oslofjord 27.desember vil ha start og innkomst i Slemmestad. Seilasen arrangeres for syvende gang.

DEL

For syvende gang arrangeres Romjulsseilasen i Oslofjorden. Seilasen, som har hatt base både i Drøbak, Sætre, Slemmestad og Vollen, har i år start utenfor Odden Marina i Slemmestad.

De første årene gikk seilasen rundt Håøya, men etter at seilasen ble flyttet innover til Slemmestad og Vollen, er også banen flyttet innover i fjorden. Lengden på årets bane vil fastsettes utfra gjeldene vær- og vindforhold ved skippemøtet klokken 10.00. Estimert seilingstid vil ikke overtige tre timer.

Les også: – Nå var det på tide med seier2014: Sist seilasen ble arrangert fra Slemmestad var i 2014.

2014: Sist seilasen ble arrangert fra Slemmestad var i 2014. Foto:

Tilbake til Slemmestad

Fra den spede begynnelsen i 2012 i Drøbak med to båter på startstreken, har antallet deltakende båter ligger på mellom 8 og 14 de siste årene. De fleste båtene kommer fra nærliggende havner i Asker, Røyken, Hurum, Oslo og Nesodden, men i 2016 kom en av deltakerbåtene seilende fra Fredrikstad for å seile romjulseilas utenfor Asker. Antallet deltakende personer har ligget på mellom 20 og 40 de siste årene.

Årsaken til at seilaesen i år går fra Slemmestad er at man her har et innendørs samlingsted for premieutdeling og en matbit m.m. etter endt seilas. Lokalet som tidligere ble brukt i Vollen er solgt og for tiden ikke tilgjengelig.

Bryggefasilitene i Slemmestad byr dessuten på enkel ankomst og ligger strategisk til for båter som kommer seilende fra både Asker, Hurum og Oslo.


BLITT TRADISJON: I fjort stilte denne glade gjengen med friskuser til start i Vollen.

BLITT TRADISJON: I fjort stilte denne glade gjengen med friskuser til start i Vollen. Foto:

Afterseil på The Pipe

Seilasen er uformell, der fokuset er å treffes til en hyggelig regatta utfra rådende vær- og vindforhold. Arrangementet er gratis, og båten trenger ikke å være registrert i Nor Rating for å delta.

Etter endt seilas avsluttes arrangementet med aftersail med premieutdeling og en matbit på The Pipe pub i Slemmestad.

Mangler du båt og seilerfaring, men har lyst til å delta? Ta kontakt via facebookgruppen til Romjulseilasen i Oslofjorden. Her finner du også annen informasjon om arrangementet.


2017: Fjorårets vinnere "Team Melges 24/7" på vei til mål., med blant annet Steinar Waler og Gerard Mccabe om bord.

2017: Fjorårets vinnere "Team Melges 24/7" på vei til mål., med blant annet Steinar Waler og Gerard Mccabe om bord. Foto:


Artikkeltags