Gå til sidens hovedinnhold

ROS-cup utvider og blir stor HURRA-cup

Artikkelen er over 3 år gammel

IL ROS bygger ut den tradisjonelle ROS-cup og starter "HURRA-cup" sammen med Graabein Fotball og Asker Fotball.

Kommunesammenslåingen mellom Røyken, Hurum og Asker brer om seg på mange områder i samfunnet. Fra før har idrettsrådene slått seg sammen til nye Asker idrettsråd. Nå begynner også idrettslagene å tenke samarbeid.

- Vi har tatt initiativet til en helt ny cup som vi håper skal bli stor på Østlandet. I stedet for ROS-cup, blir det nå HURRA-cup med spill både på våre baner på Spikkestad og i Sætre og på Føyka i Asker, sier styreleder i IL ROS fotball, Bjarte Grostøl.

Les også: Sesongstart med kick-off for Huringens fotballjenter

Over to helger

Den nye cupen skal arrangeres over to helger. Den første skjer fra 1. til 2. september for lag med ni og 11 spillere. Helgen etter, 8. og 9. september, blir det turnering for lag både med tre, fem og syv spillere.

- Målet er at cupen skal være et tilbud til alle som vil spille fotball fra seks år og opp til 15 år. Vi kommer til å invitere alle klubbene i nye Asker kommune til å delta. I tillegg går invitasjonen ut til en rekke klubber i områdene rundt oss - til klubber som har deltatt blant annet på ROS-cup tidligere, sier Grostøl.

RHA har møtt representanter for de tre klubbene, og kan forsikre at stemningen mellom de tre er god, og at det er stor optimisme med tanke på å få til en stor cup i de to nevnte helgene.

Les også: Store hauger rundt kunstgressbanene etter vinteren: Granulatet skal vekk

Lykkeønskninger

De har blant annet fått med seg lykkeønskninger fra ordførerne i de tre kommunene som oppfordrer til å tenke nytt og jobbe for samarbeid over snart utviskede kommunegrenser.

- Idrettsrådet har også oppfordret til slike samlende arrangementer, og vi i Graabein Fotball synes dette er en svært god idè, sier styreleder Dag Viggo Bendiksen. Graabein har kommet veldig langt når det gjelder treer-fotball og kommer til å ta seg av denne delen av turneringen. I tillegg ønsker klubben å jobbe mye med fotball for psykisk utviklingshemmede, og vil sørge for at disse også får muligheten til å delta i HURRA-cup.

Les også: De snur toget motsatt vei på 17. mai

- Gleder oss

Administrasjonssjef Espen Foss i Asker Fotball ser også fram til HURRA-cup.

- Vi gleder oss til dette og vi tror det vil bli stor deltakelse. Det blir kamper på tre arenaer, og for de eldste lagene tror vi det vil være gjevt å spille de avsluttende kampene på Askers stadion.

Cupansvarlig Cecilie Loe-Eriksen i IL ROS sier at det er et mål og en visjon for Hurra-cupen å bli en stor cup på Østlandet.

- Vi tror at potensialet for denne turneringen er veldig stort, ikke minst fordi vi lokker de unge spillerne med mye spilletid, sier hun.

Les også: Vanskeligere å få tak i spillere

Kommentarer til denne saken