Gå til sidens hovedinnhold

Juniorverdensmesteren vil satse videre på landslaget

Artikkelen er over 5 år gammel

Joacim Ødegård Bjøreng sikret seg junior-VM-gull, seier og pallplasseringer i COC-cupen og landslagsplass. Nå håper han på fornyet tillit på landslaget.

- Jeg føler ikke at jeg har hoppet meg ut av rekruttlandslaget selv om jeg ikke var så stabil som jeg skulle ønske denne vinteren. Det er nok noen av de som er med på laget som er mer utsatt for å bli vraket, sier Joacim som nylig avsluttet sin aller første sesong på seniornivå.

20-åringen imponerte stort den siste vinteren han konkurrerte i juniorklassen. Det meste gikk etter planen for Ødegård Bjøreng som innledet den sesongen med å vinne FIS-renn i Norge.

Sætre-gutten fulgte opp med gode prestasjoner både nasjonalt og etter hvert internasjonalt. Han hentet hjem den ene topplasseringen etter den andre i COC-cupen. Joacim fortsatte å prestere i junior-VM hvor han var en viktig bidragsyter til at det ble norsk gull.

Behersker skiflyging

Det vakte oppsikt at han og lagkameratene satte sterke utenlandske nasjoner på plass i lagkonkurransen. Joacim føler at han har gjort det like bra i vinter selv om topplasseringene har uteblitt. Kommunens beste skihopper har prestert jevnt bra i COC-cupen som er en slags verdenscup to. En etterlengtet opptur var det også at han fikk det til under World Cup-rennene i Vikersund.

- Det var litt surt at jeg ikke fikk se 200-metersmerket ettersom jeg bare var en meter unna. Men jeg får glede meg over at jeg nesten tok World Cup-poeng og hadde positive opplevelser, sier Joacim. Skiflyging er noe han både liker og behersker.

Ødegård Bjøreng har nemlig ambisjoner de neste årene.

Helhjertet satsing

Den lokale friskusen er bare i startgropa av det som kan komme til å bli en stor hoppkarriere. Joacim legger ikke skjul på at det er hoppingen som legger premissene for hans hverdag. Det må nesten være slik så lenge han trener en og to daglige økter og er mye på farten. Mellom hoppøktene, reisingen og når han restituerer seg, jobber hoppkometen litt på den lokale bensinstasjonen.

- Jeg føler selv at jeg er blitt en bedre hopper. Jeg har jobbet mye med teknikken og har for så vidt fått uttelling for det. Samtidig er jeg ett år eldre og har mer erfaring. På sikt har jeg et langsiktig mål og en drøm om å kvalifisere meg for den tysk-østeriske hoppuka.

Kommentarer til denne saken