Gå til sidens hovedinnhold

IL ROS vant thriller-finale

Artikkelen er over 3 år gammel

IL ROS gutter 14 år gikk til topps i den store håndballturneringen Peter Wessel Cup rett før påske. Fra engasjerte foreldre har vi fått denne reportasjen:

Peter Wessel Cup er Norges største håndballcup (uoffisiell NM i håndball) for aldersbestemte klasser fra 12–18 år fra hele Norge. Alle de beste lagene fra hver krets samles her; en styrkeprøve for norsk håndballag der det konkurreres om pokaler og titler.

ROS håndball har gjennom mange år deltatt på Peter Wessel Cup. ROS-gutta spilte seg helt til finalen der de skulle møte Nordstrand fra Oslo.

Skikkelig batalje

Finalen mot Nordstrand be en skikkelig spennende batalje med både ekstraomganger og «sudden death» (en metode som brukes for å kåre vinneren i et mesterskap ved ett uavgjort etter full tid forlengelse – første mål som settes vinner kampen). ROS vant til slutt med sifrene 15–14.

Til pause var det imidlertid Oslo-laget som ledet (7-6). Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele annenomgangen, og det var tydelig at ingen hadde lyst til å tape denne kampen.

Da det sto uavgjort etter ordinær tid, måtte det ekstraomganger til. Etter én ekstraomgang sto det fortsatt uavgjort 14–14.

LES OGSÅ: RHH-jentene seiret i siste kampen

Avgjorde med langskudd

Dermed ble det hele avgjort på første skåret mål. Her var det ROS-gutta som avgjorde med et flott langskudd. Kampen var virkelig god underholdning for publikum. Begge lag hadde gode spillere fordelt på alle plasser.

Nikolai Moe og Aleksander Amland fra ROS gjorde spesielt en god finale, sammen med målvakt Marcel Batyra.

Dette er første gangen på mange år at ROS vinner Peter Wessel Cup.

LES OGSÅ: Bergerud stengte buret igjen

All start team

Hvert år kårer PW-juryen sitt ALL STAR TEAM, og i år var det faktisk to spillere fra ROS G02 som ble tatt ut. det var Nikolai Moe og Alexander Danai Amland. Nikolai Moe er midtbackspiller og kaptein på laget.

Kommentarer til denne saken