Diskoskaster Bjørn Terje Pay fra IL ROS vant Europamesterskapet for veteraner i Aarhus, Danmark med en innertier av et avslutningskast: 53.20 meter i kraftig sidevind.

– Det smakte utrolig godt. Kjempegøy, sier den nybakte gullmedaljevinneren fornøyd.

Han forteller per telefon til RHA at han merket et helt annet forventningspress etter at han overraskende ble verdensmester i fjor.

– I tillegg var det tøffere konkurranse da de store nasjonene som Tyskland og Polen stilte med flere gode utøvere, forteller Pay. 

Vanskelige forhold

Noe utilpass og med en kraftig venstrevind på hele sju meter i sekundet fikk Pay en vanskelig start.

– Første kastet gikk utafor sektor og nervene kom snikende, men andre kastet satt godt på drøye 51 meter, sier han og legger til at han dermed senket skuldrene noe og innså at videre avansement var sikret. Han hadde los på gullet, om enn med minst mulig margin.

– Den venstrehendte polakken hadde en liten fordel med vinden og lå bare noen centimeter bak fram til siste kast, forteller Pay.

Spikeren i kista

Gullmedaljestriden blir avgjort med det sjette og siste kastet til Iver Hole's disippel; med 53.20 meter vinner han tittelen med et par meter og prikker inn stevnets lengste kast, uansett klasse og kjønn.

– Med disse forholdene vil si at det var mitt beste kast noensinne. Sannsynligvis godt nok til en medalje i vanlig NM for seniorer, sier ROS-utøveren stolt. Jorunn Hole, også ROS-atlet, skal i ilden på mandag.

Les også:

Diskosstevnet Spikkestad Open med norgeseliten på plass