MIF snudde kampen og slo Godset

HELTEN: Amahl Pellegrino scoret vinnermålet for MIF halvveis ut i andreomgang.

HELTEN: Amahl Pellegrino scoret vinnermålet for MIF halvveis ut i andreomgang. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Strømsgodset var best i førsteomgang, og ledet oppskriftsmessig til pause. Så scoret Mjøndalen to på sju minutter.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Dermed vant Mjøndalen 2–1 på hjemmebane over Strømsgodset i cupens tredje runde. Marcus Pedersen ga Strømsgodset ledelsen, før Ousseynou Boye og Amahl Pellegrino scoret for eikværingene.

Dette var bruntrøyenes første seier over Strømsgodset på 24 år, og den første på seks forsøk.

Nå venter Brann på hjemmebane i cupens fjerde runde. Den kampen spilles i starten av august.

LES OGSÅ: Politiet frykter storming av banen – gjør tiltak

SIF-ledelse

Begge lags supportere holdt et forrykende show i minuttene før kampstart, med bengalske lys, pyro og tifo. De første minuttene av kampen var derimot ikke noe fyrverkeri. Det var imidlertid gjestene fra Drammen som dominerte. Etter hvert kom også sjansene.

Først da Kristoffer Tokstad ble spilt gjennom, men hindret av en god inngripen fra MIF-keeper Marco Priis Jørgensen.

Dernest etter et innkast som endte med en avslutning fra Eirik Ulland Andersen. Igjen var dansken parat, og vartet opp med en god reaksjonsredning.

Og så da Marcus Pedersen etter et kvarters spill flikket flott gjennom til Bassel Jradi. Også han ble hindret av en offensiv Priis Jørgensen.

Etter en åpning preget av mye Strømsgodset, kom Mjøndalen bedre med i kampen. Jonathan Lindseth hadde et hodestøt som endte like til side for mål, og SIF-spiller Sondre Solholm Johansen fikk en gigantsjanse fire minutter før pause da han headet et Mads Hansen-innlegg i tverrliggeren.

Men det var gjestene som kunne gå i garderoben med en ledelse. Og hvem andre enn «MIF-dödaren» Marcus Pedersen?

Hamarsingen sto på første stolpe da en perfekt innsvinger av en corner fra Ulland Andersen traff pannebrasken hans. Godsets nummer 10 gjorde ingen feil – stussen gikk rett i nota, til SIF-supporternes elleville jubel.

Målscoreren fikk for øvrig gult kort for feiringen, som gikk ut på å hysje på hjemmefansen.

LES OGSÅ: Fortsatt billetter igjen

MIF snur kampen

Strømsgodset så ut til kontrollere kampbildet ut fra startblokkene de siste 45. Men så, etter en del klabb og babb rundt Godsets 16-meter, vant MIF-kaptein Pontus Silfwer ballen i farlig område. Han spilte vegg med Mathias Fredriksen, før innlegget fant en Ousseynou Boye mutters alene på seks meters hold.

Eikværingenes toppscorer banket ballen i nota til 1–1. Da ble det fyr i teltet på Isachsen Stadion.

Etter utligningen bølget spillet fram og tilbake. Det var en intensitet i kampen og nerve i kampen man sjelden ser.

Så skjedde det som ikke skulle skje.

Mjøndalen tok ledelsen.

For bruntrøyene la seg ikke bakpå etter utligningen. Snaut halvveis ut i andreomgang ble Boye spilt inn i Godsets 16-meter. Senegaleseren var iskald da han bare trillet videre til Amahl Pellegrino. Pellegrino var om mulig enda kaldere da han gjorde som han har gjort så mange ganger før – bøyde ballen i det lengste hjørnet med høyrefoten.

Drammenseren dro av seg drakta i gledesrus, og ble, som Pedersen, belønnet med gult kort etter scoringen.

Strømsgodset gjorde tre bytter på rappen i jakten på flere mål. Til tross for at Tor Ole Skulleruds menn hadde ballen mye, maktet de ikke true MIF-målet i stor grad, selv om Jradi fikk muligheten med både føttene og hodet.

Så var ikke vertene ufarlige de heller. Som da Boye, fire minutter før slutt, utnyttet sløv ballbehandling av Glesnes og fikk en ålreit skuddmulighet fra skrått hold. Også Pellegrino og Lindseth hadde sjansen til å legge på til 3–1 i sluttminuttene.

Det ble imidlertid ikke flere mål. Kampen ebbet ut i 2-1-seier til Vegard Hansens menn.

LES OGSÅ: Tokmac om bestekompisen: – Forsvaret vårt må se opp for han

Artikkeltags