Gå til sidens hovedinnhold

Høyt aktivitet i 3`er-fotball

3`er fotball:

Artikkelen er over 5 år gammel

Med kun seks spillere på banen, tre på hvert lag, blir aktivitetsnivået høyt og alle får være borti ballen. Det er også intensjonen med 3`er fotball.

3`er fotball ble introdusert av Norges Fotballforbund i år. De yngste spillerne har alltid spilt med færre spillere enn 11, men aldri med så få som tre.

Sætre IF Graabein er blant de klubbene i Buskerud som har kommet lengst i denne settingen, blant annet ved å investere i nett (vant) som gjerder inn den 10 ganger 15 meter store banen.

Alle skal med

– Mottoet er at alle skal med, og målet er høyt aktivitetsnivå og mye ballberøring. Det blir lettere for dem å tørre å prøve seg når de er så få. Når de er fem eller flere på laget er det ofte noen som blir passive, sier Vegar Bystrøm, trener for Graabein G09.

3`er fotball er for aldersgruppen seks til åtte år, og klubben har i dag fire slike lag i drift. Alle er seks år, og det er gutter og jenter om hverandre.

– Trygg inngang

– Vi er de eneste i Buskerud som har vant. Ved å bruke vant slipper vi avbruddene med at de hele tiden må løpe etter ballen som havner utenfor, og det blir mye mer effektiv spilletid. Vi har fått veldig mye skryt når vi har spilt borte og har tatt med vantene våre. Tanken bak 3`er er veldig bra, men da må det være vant, sier Bystrøm.

Klubben har opplevd et veldig bra tilsig av spillere etter skolestart i høst.

– Dette er en veldig trygg inngang til fotballen og bidrar til at flere fortsetter med idretten i flere år, sier Bystrøm.

Turnering til vinteren

Han forteller at det ideelle antall spillere på et 3`er-lag er fire.

Da vil det hele tiden være jevn rullering i utbytte, men det hender det er både fem og seks på laget. Uansett blir det hyppige bytter da aktivitetsnivået er høyt.

De arrangerer aktivitetskvelder der det både er treningskamper og seriespill for de minste, og da RHA er innom Sletta er det flere lag fra Røyken som deltar. Graabein spiller en seriekamp mot ROS, og den vinner de 11–0.

– Alle fem Graabein-spillerne som deltok scoret mål i kampen, sier Bystrøm.

Til vinteren skal klubben arrangere innendørs turnering i 3`er fotball i Sætrehallen.

Kommentarer til denne saken