Gå til sidens hovedinnhold

500 spillere deltar i innecup

Graabeins innecup 2016:

Artikkelen er over 5 år gammel

Til helgen er det klart for Graabein innecup for femte gang – med 500 unge fotballspillere.

Dag Viggo Bendiksen er ansvarlig for Graabein innecup, og han forteller at alle nå gleder seg til helgens turnering i Sætrehallen.

Årets innecup foregår fra 19. til 21. februar, og i år er det påmeldt hele 89 lag, sier han.

180 fotballkamper

Antall lag i Graabein innecup har økt hvert år, og når cupen arrangeres for femte gang til helgen, kommer det hele 500 unge fotballspillere til Sætrehallen.

– Det er vi meget stolte av. Og 100 av de 500 spillerne er jenter. Vi gleder oss til helgen, sier Bendiksen som har med seg et stort støtteapparat av frivillige foreldre og medlemmer av Sætre IF Graabein.

De nesten 500 spillerne er i alderen fra fem til 12 år, og i løpet av helgen skal det avvikles omkring 180 fotballkamper.

Starter fredag

– For å få gjennomført det store kampprogrammet starter vi allerede på fredag med noen kamper på kveldstid. Men de fleste kampene går av stabelen lørdag og søndag, forteller turneringslederen.

Nytt i årets innecup er at det arrangeres treer-cup for spillere født 2007–2009.

– Treerfotball er noe nytt som kommer mer og mer. Her er det kun tre spillere på hvert lag og det spilles mot et lite mål på en bane som er 10 ganger 15 meter stor, forklarer Bendiksen.

– Dette gir tette kamper med veldig mye ballkontakt for spillerne, legger han til.

De eldste spillerne spiller med fire utespillere og keeper på full bane.

I fjor var det 46 lag påmeldt i innecupen. Noen kom utenfra, men de aller fleste var lokale spillere.

– Vi ønsker å være en turnering for lokale lag ispedd noen lag utenfra. I fjor var det 500 tilskuere innom hallen i løpet av helgen – vi håper på en økning i år, for det er gøy å se unge spille fotball, avslutter han.

Verdens beste trikser kommer

Denne uken fikk Graabein også bekreftet at de får storfint besøk lørdag. Da kommer verdens beste trikser.

Anders Solum er en norsk fotball-freestyler. Han bruker artistnavnet Azun. Solum kommer fra Helle i Kragerø kommune.

Du kan se han trikse her

I 2010 vant han verdens største freestyle konkurranse, Red Bull Street Style World Final i Cape Town, Sør-Afrika. I finalen møtte han blant andre hjemmefavoritten Kamalio.

Solum spilte fotball i 3. divisjon for IL Kjapp i 2006. Han er utdannet lærer, og arbeidet som lærer frem til han ble profesjonell Fotball-freestyler i 2010 etter seieren i Sør-Afrika.

Kommentarer til denne saken