Vi har dristet oss opp til skytefeltet i Hurummarka og forserer sperringene med stor forsiktighet. Forlokkende vaffellukt fra klubbhuset ved parkeringsplassen nedenfor pirrer sansene, men det får vente.

Obligatorisk kurs

På standplass på 200-meterbanen er et gjeng i ferd med å skyte med pistol til praktisk prøve i sikkerhetskurset til Hurum Sportsskytterklubb (HSSK).
– Vi arrangerer dette kurset noen ganger årlig, og det er obligatorisk for å bli medlem, sier Øivind Bang.
Tidligere i uken har de hatt en kveld på klubbhuset der de har gjennomgått våpen og sikkerhetsregler. Som instruktør har de fått med seg Dag Olausen fra Ski Pistolklubb.
Yngstemann med fingeren på avtrekkeren er Endre Trandal (14). Han tok kurset i fjor og er med i dag for å få trening. Pappa Ola Trandal deltar på kurset.

Sosial sport

– Sportsskyting er en veldig familievennlig idrett der alle kan være med. Akkurat nå står kona på klubbhuset og steker vafler, forteller han.
Han er opptatt av at det fokuseres for lite på det positive ved denne idretten.
– Her kan alle være med uansett aldersgruppe, og det er handikapvennlig. Det er en veldig sosial idrett, påpeker han.
Vi biter i oss vittigheter i kategorien ”det er moro å treffe kjente”. Gjengen på standplass har garantert hørt dem alle mer enn en gang.
– En annen ting er at de som er med her lærer å håndtere våpen på en forsvarlig måte, skyter Esben Jensen inn.

– Veldig moro

HSSK ble dannet i 1978, men har hatt noen kummerlige år uten skytefasiliteter etter at Avgrunnsdalen ble avviklet.
I 2008 la forsvaret ned også sin virksomhet på Fuglemyr, og fra 2011 leies skyteanlegget av HSSK og Søndre Hurum Jeger- og Fiskeforening. Dermed fikk skytterklubben ny giv, og har i dag rundt 75 medlemmer.
– Vi har plass til flere medlemmer, og nedre aldersgrense er 14 år, sier Bang.
Marit Slåtta og Liv Evensen er to av deltakerne på kurset, og de forsikrer oss om at dette er veldig moro.
I kafeen er også turgåere velkomne. Vaflene kan anbefales, og vi gir ekstrapoeng for at de stiller med smør, til og med meierismør.