Leif Torbjørn er på gang

HAR TATT STEG: Leif Torbjørn Næsvold fikk en god start på sesongen selv om han mislyktes i hoppbakken under de to NM-konkurransene.

HAR TATT STEG: Leif Torbjørn Næsvold fikk en god start på sesongen selv om han mislyktes i hoppbakken under de to NM-konkurransene. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg føler at jeg er i rute ettersom formen blir bedre og bedre. Det virker som jeg er i ferd med å få betalt for at jeg har trent bra gjennom sommeren og høsten, sier Leif Torbjørn Næsvold.

DEL

19-åringen er «vår» mann i kombinertmiljøet. Leif Torbjørn er med på junior og rekruttlandslaget, og har juniorverdensmesterskapet i Sveits som vinterens store mål. Bødalingen som har fått med seg de to siste juniorverdensmesterskapene, legger ikke skjul på at han har lyst til å avslutte den internasjonale juniorkarrieren med nok en VM-start. Friskusen har gode forhåpninger om at det skal bli Sveits-tur dersom han holder seg frisk.

– Jeg mistet en del treningsdager i sommer på grunn av sykdom. De siste ukene har jeg imidlertid trent veldig bra. Jeg føler at jeg har tatt steg både kapasitet og hoppmessig, selv om jeg kanskje ikke fikk bevist det under helgas senior-NM. Det mesterskapet ble preget av at jeg misset i hopprennet i Oslo, før vi reiste opp til Beito. Muligheten for en god sammenlagtplassering ble spolert der, sier Næsvold til Røyken og Hurum Avis etter sesongdebuten.

Les også: Varaordføreren måtte klippe snora med hagesaks

Formen er stigende

Leif Torbjørn fikk i det kuperte Beitostølen-terrenget bekreftet at langrennsformen er stigende. Han holdt nemlig bra fart både på lørdag og søndag. Det lover bra med tanke på junior-VM-uttakingsrennene i desember og januar. Det er fire rennhelger som danner grunnlaget for uttaket.

De som har det siste ordet når troppen skal komponeres, har signalisert at det er viktigere å prestere i januar enn i desember. Det handler om at forbundsfolket ønsker å ha med de som er i best form. Næsvold opplyser at han de neste dagene kommer til å ha et hoppfokus. Han er innforstått med at det er nødvendig å prestere der, for å ha noen som helst mulighet til å hevde seg. Derfor vil han intensivere jobbingen med tekniske detaljer i hoppbakken.

Les også: Klar for siste Jr.-sesong, og håper på VM-plass

Har hoppet bra

–  Jeg har hoppet bedre og bedre på trening i høst. Det var derfor et slag i trynet at jeg ikke lyktes bedre enn jeg gjorde i NM. Men jeg har lagt den skuffelsen bak meg. Nå ser jeg i stedet fremover, sier Næsvold. Han håper det skal by seg mulighet til å konkurrere i COC-cupen etter hvert. Det er en slags World Cup B som er forbeholdt de nest beste. Leif Torbjørn er høyaktuell for COC-renn, selv om nåløyet for å komme seg ut i Europa er ganske trangt.

Artikkeltags