I et facebookinnlegg publisert onsdag 28. september forteller Asker kommune at det første kumlokket med det nye kommunevåpenet nå er kommet på plass.

Les også: Bordtennis med RHA, gratis kino eller maritim teaterskole: Dette kan du fylle høstferien med

– Tirsdag var ordfører Lene Conradi med på å legge ned det første lokket på Bakerløkka i Asker sentrum, opplyste kommunen, og forklarte:

– Etter hvert som kumlokk må skiftes ut, vil de nye kumlokkene dukke opp andre steder i kommunen også.

Men stemmer det at Bakerløkka var først ute? Ikke ifølge Sindre Festø, som har fotografert og kartlagt kumlokk med kommunevåpen i over 300 norske kommuner.

Les også: Sindre har stusset over én ting – se hva ordføreren svarte: – Jeg har spennende nytt å komme med!

Slemmestad var først

I et tips til RHA skriver Festø at han har sett innlegget om at ordføreren har vært med på å legge ned et splitter nytt kumlokk på Bakerløkka.

– Facebookinnlegget påstår at dette er det første kumlokket i Asker med det nye kommunevåpenet. Imidlertid ligger det et kumlokk med kommunevåpen øverst i Vaterlandsveien i Slemmestad, påpeker han.

Han forteller videre at han tok bilde av nettopp dette kumlokket den 13. september; to uker før Bakerløkka-kumlokket kom på plass.

– Altså var Slemmestad før Bakerløkka, med eller uten ordførerens medvirkning! skriver Festø i tipset.

Tipset ble sendt både redaksjonen og ordfører Lene Conradi, som var raskt ute med å svare på Festøs observasjon.

Les også: Har ropt varsku om trafikken i flere år – tok til gatene: – Virker som flere blir litt flaue

Ikke lenger på «skammens liste»

Festø, som har hatt som hobby å fotografere kumlokk med kommunevåpen i mange år, bemerket overfor avisen i sommer at Asker var landets største kommune i folketall som ikke hadde kommunevåpen på sine kumlokk.

Men nå skal nye Askers tre seil skal begynne å pryde kumlokkene på hele halvøya.

– Dette betyr at Asker ikke lenger er den mest folkerike kommunen i landet uten kommunevåpenet på kumlokkene. Førsteplassen på denne «skammens liste» er nå overtatt av Lillestrøm, skriver Festø.

– Så moro

Da RHA tok opp spørsmålet om nye kumlokk med ordføreren i sommer, kunne hun med begeistring fortelle at egne Asker-kumlokk med nytt kommunevåpen var på vei.

Hun lovet en åpningsseremoni når det første skulle legges på plass. Det later likevel ikke til at ordføreren har mistet motet etter at Festø avslørte at lokket hun la ned denne uka slett ikke var det første.

– Så moro at det er et lokk i Slemmestad også så raskt! Jeg et tydeligvis feilinformert om at det første var det jeg symbolsk la ned, skriver Conradi i svaret, og påpeker videre:

– Men det viktigste er at vi nå får slike rundt omkring i hele kommunen vår etter hvert som gamle skal skiftes ut.

Les også: Robin (24) startet sin første bedrift som 16-åring – nå driver han unik kafé, og museum på si

Lykkejakt

I den forrige saken sa Conradi at kumlokkene med det nye kommunevåpenet er med på å legge grunnlaget for en ny felles identitet, basert på historien fra de tre gamle kommunene. Hun foreslo å jakte på nye kommunevåpen-lokk når de etter hvert skulle begynne å dukke opp.

– Og da må jeg som lovet ta turen til Slemmestad en av dagene på «lykkejakt», avslutter hun i sitt svar til Festø.