Spørsmålet om Arbeiderpartiets Ragnhild Male Hartviksen fra Spikkestad skal bli stortingsrepresentant eller ikke har holdt henne på pinebenken helt siden valget.

Les også: Hartviksen (Ap) strålende fornøyd til tross for at hun må vente på en mulig stortingsplass: – Nå skal jeg sørge for at barna får noe annet enn Grandiosa

Var spent

Anniken Huitfeldt blir minister i Støres regjering. Siden hun representerer Akershus tar nå Hartviksen over sjetteplassen på Aps liste i dette fylket, og tar med det en fast stortingsplass.

Det var en spent Hartviksen som tidligere denne uka svarte på spørsmål om muligheten som nå åpnet seg.

– Jeg tør nesten ikke ta det inn over meg, uttalte Hartviksen til Budstikka.

Hadde håpet

Til RHA valgnatten fortalte hun om muligheten for å komme på Stortinget.

– Det er fortsatt en mulighet, for om en av de fem som nå får plass blir statsråd, rykker jeg opp fra min varaplass. Det som er utrolig gøy er at vi har sikret fem mandater med god margin, sa Hartviksen.

Hartviksen kommer som nevnt fra Spikkestad og har inntil nå sittet i kommunestyret i Asker. Hun er også bosatt på Spikkestad og skriver i sin presentasjon på Arbeiderpartiet sine nettsider at hun er spesielt opptatt av oppvekst og samfunnsutvikling.

– Barn og unges oppvekstvilkår, og spesielt til de som trenger ekstra bistand, har alltid vært en rød tråd i mitt politiske engasjement. Jeg bruker mye tid på å reise, strikke, bake og matlaging, men hobbyene har også passet godt med å jobbe som avlaster i eget hjem for gutt gjennom 16 år, skriver hun om seg selv på nettsiden.