Gå til sidens hovedinnhold

Søndag overtar Ruter alle bussene i hele Asker, priser og soner er uendret

Selv om tidligere Røyken og Hurum nå har vært innlemmet i Asker i et halvt år, er det først nå kollektivselskapet Ruter tar over busskjøringen i dette området.

Priser og soner er uendret i Ruters område, men reisende med linjene 251 og 261 mellom Sætre og Drammen, kan bruke Brakars mobilapp til Brakars pris, skriver Ruter i en pressemelding.

Fra søndag 28. juni vil det være Ruters busser som kjører i hele storkommunen Asker.

Vy overtar

– Årsaken til at Ruter starter opp i dette området først nå, er at Ruter samtidig setter i gang nye kontrakter med bussoperatøren Vy som er ny operatør i Asker. Dette gir et større handlingsrom for å gjøre endringer. Derfor blir det også en ruteendring med omlegging av linjene. Mange linjer får også nye navn, sier kommunikasjonssjef Sofie Bruun.

– Vi oppfordrer derfor alle til å gå inn på våre nettsider der de finner både reiseplanlegger og rutetabeller som gjelder fra 28. juni, sier Bruun.

Les også:

Les også

Snart kan du kjøre buss fra Hyggen til Asker sentrum

Priser og soner

Verken priser eller soner i Ruters område endres. Dette innebærer at Asker kommune har sonene 2V, 3V og 4V.

Ruters takster gjelder i Røyken og Hurum allerede i dag fordi dette området er en av del av Ruters sonestruktur.

– Nå som Brakar ikke lenger skal dele operatøransvaret, er det hensiktsmessig at Ruters takster skal være gjeldende i hele området. For å unngå at kundene som skal reise fra Røyken og Hurum i retning Lier og Drammen med linjene 251 og 261 får en høy prisøkning, viderefører Ruter samarbeidet med Brakar midlertidig. Dette innebærer at reisende kan bruke Brakars mobilbilletter, og da betale Brakars priser. Dette gjelder også Brakars ungdomsbillett, sier Bruun.

Soneendringer er en del av et mer langsiktig arbeid knyttet til felles pris- og betalingsmodell for hele området, på initiativ fra Oslo og Viken. I dette arbeidet vil blant annet soner og sonestrukturen vurderes.

– På kortere sikt jobbes det med en felles løsning for overgangsbillett i hele Oslo og Viken, opplyser hun.

Les også: Vil ha buss på søndager til denne perlen i Grimsrudbukta: – Det er en kommunal badeplass uten parkeringsplass

Kommentarer til denne saken