Gå til sidens hovedinnhold

Snøkaoset avlyst: – Det blir kanskje noen fjoner i lufta

Artikkelen er over 1 år gammel

Det varslede snøkaoset tirsdag morgen er avlyst. Lavtrykket har lurt meteorologene, og har trukket seg sørover.

(Drammens Tidende)

DRAMMEN: De siste dagene har meteorologene på Blindern advart mot snøkaos og vanskelige kjøreforhold fra tirsdag morgen. Men mandag kveld ser det ut til at naturen har spilt oss et puss igjen.

– Lavtrykket er i rute, og nedbøren har akkurat truffet Sørlandet, sier Martin Granerød hos Meteorologisk institutt til Drammens Tidende ved 21-tiden.

Men mye tyder på at ruten lavtrykket har valgt går litt lenger sør enn det man egentlig hadde beregnet på Blindern.

– Slik det ser ut nå vil Drammen unngå snøværet. Det blir kanskje noen fjoner i lufta, men ingen nedbør å snakke om. Sannsynligvis kommer ikke nedbørsfronten lenger enn til ytre Oslofjord, sier han.


Ifølge Granerød er det ofte litt vanskelig å nøyaktig forutsi banen på lavtrykkene som kommer såpass langt sør som dette.

Det han derimot er ganske så sikker på er at det blir et par kalde dager utover i uka. Gradestokken kan krype ned til 8–9 kuldegrader på morgenkvisten, før det stiger til 2–3 minus i løpet av dagen.

– Slik det ser ut nå blir torsdag de kaldeste dagen, for da er et ventet klarvær, sier han.

Noe særlig lenger tør han ikke å komme noe presis værvarsel.

– Inn mot helga kan vi få alt mulig rart. Prognosene spriker i alle retninger, så det kan både bli klarvær og kaldt eller mildt og vått, sier meteorologen.

Les også

Trærne ble blåst over ende i lysløypa

Kommentarer til denne saken