Gå til sidens hovedinnhold

Snø på taket: - Er det alvorlig nok mister du førerkortet

Artikkelen er over 2 år gammel

Sist fredag ble en bil skadet i fronten på E134 i Røyken, etter å ha truffet store mengder snø som falt av taket på en lastebil. Nå advarer politiet om at late sjåfører kan bli straffet hardt om man ikke er påpasselig med å fjerne snøen før man kjører.

For abonnenter

Politiet går hver vinter hardt ut mot bilister som ikke er flinke nok til å skrape bort isen fra bilrutene. Med for dårlig sikt kan du få en bot på 2 600 kroner. I spesielt alvorlige tilfeller, som om du for eksempel har mindre enn et A4-ark med fri sikt, kan førerkortet inndras.

Vel så viktig er det også å fjerne snø fra bilen etter hvert snøfall, men her er det mange som synder ifølge seksjons- og tjenestestedsleder  Sigrid Andreassen ved Røyken og Hurum lensmannskontor.

- Vi hadde et par hendelser sist fredag hvor to lastebiler ikke hadde fjernet snø fra taket. Snøen får etterhvert tak når det blir nok fart og vindmotstand, og så faller dette ofte ned på andre biler som kjører bak, sier Andreassen.

Les også

Politiet ber folk passe på snøfreserne sine etter flere tyverier

 

To tilfeller på E134

Ved det ene tilfellet sist fredag ettermiddag var det en bil som fikk skader i støtfangeren etter å ha fått et stort lass med snø og is som hadde samlet seg på taket til en lastebil.

- Det gikk heldigvis bra med føreren av bilen bak, men det er klart at det gjør noe med oppmerksomheten og sikten til bilene som får snøen i fanget. Veitrafikkloven er veldig klar på dette punktet om at man blant annet skal være varsom og aktpågivende, og det kan gi både forelegg og førerkortbeslag om det er alvorlig nok, understreker Andreassen.

Saken fortsetter under bildet.

 

Litt senere fredag ettermiddag skjedde det igjen, begge ganger langs E134 (tidligere Rv 23) i Røyken.

- Den andre hendelsen skjedde da en semitrailer kom ut fra Røyken Næringspark på Follestad. Da semitraileren skulle ut på E134 falt det en god del is av taket. En bil ble truffet av isen men ble heldigvis ikke skadet, sier Andreassen.

Les også

Politimann dømt for trusler mot politiet

 

Kontroller

- Hvor ofte får dere meldinger om slike tilfeller som dette?

- Vi får noen meldinger på det hver gang det har kommet ny snø. Det er dessverre alltid noen som ikke tar seg tid til å fjerne snø og skrape bort isen fra rutene. Det er ofte lastebiler og kassebiler, og kan ha noe med at de er høye og litt vanskeligere å komme til snøen, men det er ingen unnskyldning for ikke å fjerne snøen, sier Andreassen.

Hun advarer nå om at dette er noe de har ekstra fokus på når de gjennomfører kontroller og er ute å patruljerer.

Kommentarer til denne saken