Gå til sidens hovedinnhold

Smaken av Asker - vi over 20 unike smaksopplevelser

Artikkelen er over 1 år gammel

DEBATT - VALG 2019: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tidligere i sommer delte jeg min begeistring på FB over to unike smaksopplevelser fra Asker, nærmere bestemt Aaby Gård og sjokoladehagen i Slemmestad.

Stort engasjement om smaks- og turopplevelser i vår nye storkommune

Vel vitende om at vi har mange flere slike unike steder i Asker, så utfordret jeg mine følgere på å nevne noen av dem de kjente til og engasjementet var stort. På kort tid var listen på langt over 20 unike smaksopplevelser i vår langstrakte og nye storkommune, og jeg vet at listen kan bli mye lenger.

Nå over tid har også våre to aviser Røyken og Hurums avis og Budstikka bidratt med spennende artikler om det ene unike stedet og virksomheten etter den andre som representerer unike smaks- og turopplevelser i egen kommune. Det er ikke fritt for at vi blir både nysgjerrige og stolte over alt vi har å glede oss over.

I løpet av 2020 ønsker jeg etter tips fra en ivrig jordbærplukker på Aaby gård at vi etablerer et unikt smakskart over alle disse stedene i Asker.

Er det kommunens ansvar å pirre?

Men er det kommunens oppgave å pirre våre felles smaksløker tenker du kanskje?

Ja det er mange gode grunner til at vi som kommune bør være proaktive her. Vi ønsker å styrke opplevelses- og turistnæringen i kommunen vår. Vi ønsker oss flere kortreiste arbeidsplasser, og et større mangfold i vårt allerede blomstrende næringsliv. At flere kan bo og jobbe i nærheten av der de bor styrker livskvaliteten vår og bidrar til mindre press på veisystemet i rushtid.

For det andre bidrar det til viktig verdiskaping som de små og mellomstore bedriftene står for og som er avgjørende for finansieringen av vår velferd. FNs bærekraftsmål nummer 8 gir oss støtte for at dette er en rett satsing; alle land skal innen 2030 utarbeide og iverksette politikk for å fremme en bærekraftig turistnæring som skaper arbeidsplasser og fremmer lokal kultur og lokale produkter. Her må vi ligge helt i forkant.

Næringslivet skal oppleve nye Asker som en god kommune

Å satse på ungt entreprenørskap og «innsats for andre» er noe jeg brenner for at vi også skal være foregangskommune på. Dette leder jo direkte til kanskje det viktigste målet av dem alle. Mål 17, «samarbeid for å nå målene». Slik skal også næringslivet vårt oppleve oss som kommune, som en god og forutsigbar samarbeidspartner.

Selv om det først og fremst er regionens og statens oppgave å bruke midler på næringspolitiske virkemidler mens kommunens kjerneoppgaver er å bruke midler på velferdstjenester, så skal vi allikevel sette av øremerkede ressurser som bidrar til lokal næringsutvikling.

Og våre unike smaksopplevelser består jo nettopp av slike små entreprenørvirksomheter – men du og jeg må kjenne til dem – bli begeistret og fortelle om det til andre – og det kan vi som kommune hjelpe til med. Jeg utfordrer våre tre næringsråd som også snart blir ett, til å samarbeide med oss om ideen å lage et unikt smakskart; så enda flere blir oppmerksomme på og får kjenne den fantastiske smaken av Asker.

Dette må være en sak å gå til valg på

Nye Asker – Norges beste sted å bli eldre?  

Kommentarer til denne saken