Lørdag 24. oktober klokken 16:00 spiller Asker ny kamp i opprykksspillet om en plass i neste års førstedivisjon, og markedssjef i Asker Fotball, Rune Klemetsdal, er spent på utfallet.

- Vi har hatt en ganske ålreit sesong, ligger nå på delt tredjeplass med Egersund, og er med og kjemper om et opprykk når det står om fire serieomganger, forteller Klemetsdal til RHA.

Han tilføyer at Asker har et mål om å klare et opprykk innen 2022 - og helst før.

- Om ikke vi klarer det i år, tar vi det til neste år, sier han optimistisk.

Se hvordan opprykkskampen til Asker avgjøres på Fotballforbundets nettsider.

600 slippes inn gratis

Lørdagens playoff-kamp er viktig for Asker Fotball av flere grunner. For første gang på lenge kan opp til 600 tilskuere slippes til på tribunene på Føyka - gratis.

- Det er alltid fint med mye folk på tribunene som heier på gutta. Det har vist seg, historisk, at det har en betydning for laget at det er et publikum til stede som støtter dem, forklarer Klemetsdal, som håper på fulle tribuner.

Også økonomisk er det fordeler å hente ved å åpne opp for et større publikum.

- Det sier seg selv at vi har tapt inntekter på grunn av færre folk på kampene, med tanke på billett- og kiosksalg. Takket være en kompensasjonspakke får vi igjen noe av de tapte inntektene, men ikke alt, sier han.

Du kan også se kampen på rha.no lørdag

Trygg opplevelse

Inntil nylig har myndighetenes smittevernbegrensninger hatt et tak på 200 publikummere i forbindelse med større arrangementer.

- De nye COVID-19-reglene tilsier at vi kan ha inntil 600 besøkende, fortsetter Klemetsdal, og legger til at de vil være nøye med smittevernsprosedyrene på lørdag.

Besøkende må blant annet registrere seg ved ankomst for å muliggjøre smittesporing, og i tillegg sørger de for atskilte toaletter og legger til rette for hyppig spriting av hendene.

- Når vi inviterer alle i nye Asker til gratis kamp, er det aller viktigste for oss at folk kommer og får en god og trygg opplevelse, understreker han.

Tøff match

Sportslig leder i Asker Fotball, Rolf-Magne Walstad, undervurderer ikke lørdagens motstandere.

- Vi spilte mot Sotra for bare tre uker siden, så vi kjenner laget godt og vet hva vi kan vente oss. Men det blir ingen enkel motstander, hvis folk skulle tro det, presiserer han.

Walstad legger til at motstanderlaget har hatt en spennende sesong, og har overrasket positivt.

- De fikk det riktignok tøffere nå i andre halvpart, men de er like fullt et lag som overbeviser innimellom. De har hatt fri denne helgen, og stiller nok sterke og uthvilte til lørdagens kamp. Det kommer til å bli en tøff match, sier han.

For Asker-laget er strategien å ta én kamp av gangen. Nå er det playoff-kampen mot Sotra som gjelder.

- Planen er å gjøre gode treninger hver dag denne uka, og dermed stille godt forberedt med den erfaringen vi har, og beina godt plantet på jorda, forklarer Walstad.

Gå inn på rha.no lørdag for å følge kampen direkte.