– Vi hørte det var mulig å komme hit og spille bordtennis i høstferien, sier Oleander Svensen (15) idet han kommer inn i redaksjonens lokaler tirsdag ettermiddag.

Med seg har han kompisen Håvard Midtbø (15). Spikkestad-guttene har kommet til Slemmestad for å ta RHAs utfordring.

Les også: Bordtennis med RHA, gratis kino eller maritim teaterskole: Dette kan du fylle høstferien med

– Vi så i avisen at RHA inviterte til bordtenniskamp. Vi hadde ikke så mye annet å gjøre nå, så vi ble kjørt hit og tenkte vi skulle ta en kamp, forteller Håvard.

Foto og klipp: Hans Ivar Bendiksen

Hvem er nybegynnerne?

Redaksjonen kikker øyeblikkelig opp fra PC-skjermene, og Oleander og Håvard får snart hver sine motstandere.

– Vi er nybegynnere, altså, forsikrer Oleander.

Samtidig tar de fram hver sin personlige racket, og vi begynner å ane at det kanskje er vi som er nybegynnerne. 15-åringene innrømmer at de har litt bordtennistrening fra skolen. Begge er elever ved Spikkestad ungdomsskole.

– Det står et bordtennisbord på skolen, så vi spiller en del der, avslører Håvard.

Etter en oppvarmingsrunde begynner den virkelige kampen, og redaksjonen følger spent med.

Bildeserie

Spikkestad-ungdom var de første til å utfordre RHA

Tøffe server

Første runde spiller Oleander mot journalist Elisabeth Kjellin. I starten virker det relativt jevnt, men Oleander tar overhånd ganske snart. Ved matchball er stillingen 10–6 til Oleander, og Elisabeth øyner et ørlite håp idet hun tar sitt sjuende poeng. Men før hun rekker å sikre seg noen flere, har 15-åringen tatt det ellevte poenget og vunnet runden 11–7.

Deretter spiller Håvard mot journalist Thomas Rud, som er blant redaksjonens toppspillere. Thomas følger med i svingene og kryper opp på poengstigen, men Håvards server er tøffe og han ligger godt an ved matchball. Stillingen ender på 11–9 til Håvard. Selv om begge journalistene gir god konkurranse i hver sin kamp, er det altså ikke nok til å bevare redaksjonens ære.

Les også: IL ROS fratatt fire millioner kroner i støtte: – Hele prosjektet kan henge i en tynn tråd

Bonuskampen

Ungdommene spiller en siste bonuskamp mot hverandre, og skal til å avsløre det som kanskje er mest spennende: Hvem av seierherrene er best?

– Det blir nok Håvard som vinner, sier Oleander. Det får han rett i.

Les også: Francis (17) ble tidenes første norgesmester

Begge 15-åringene takker idet de mottar hver sine RHA-premier. De forlater lokalet med et smil om munnen; ikke bare som redaksjonens første bordtennis-utfordrere, men også de første vinnerne. Tilbake sitter en lokalavisredaksjon med en aldri så liten bulk i selvtilliten.

Men vi lover å øve mer før vi får vår neste utfordrer: Kanskje blir det deg?