– Det har jo vært mildt i oktober, og det fortsetter med ganske mild værtype nå også i starten av november, opplyser vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga, til RHA mandag formiddag.

Årsaken til det milde været er ifølge ham at vi nå har en sirkulasjon som gir oss tilførsel av milde luftmasser fra sør. For beboerne på Hurumhalvøya betyr det gråvær de nærmeste dagene.

– De luftmassene har også med seg litt skyer og fuktighet. Det innebærer at det ikke blir så mye å se til sola, forklarer Haga.

Les også: Dette er publikummet som møtte Rossmann på Tofte: – En gang spilte jeg for én tilskuer

Kan brekke opp

Haga legger til at det riktignok er en mulighet for at det kan brekke opp i kortere perioder.

– Den ene perioden er mandag ettermiddag. Så er det kanskje en liten mulighet også på onsdag, at skydekket kan sprekke opp på ettermiddagen, sier han, og legger til:

– Men stort sett vil det være gråvær, og en del regn.

Nedbør ut uka

Vi slipper trolig unna noe mer regn i løpet av mandagen, og også første del av tirsdagen.

– Tirsdag ettermiddag og kveld er det ventet mer regn, og det vil fortsette utover første del av onsdagen, forklarer meteorologen, og fortsetter:

– Torsdag og fredag får vi en del nedbør. Det blir ikke noe kraftig nedbør, men det blir ganske grått og vått.

Mildværet gjør imidlertid at vi ikke behøver å ta fram ulltøyet riktig enda.

– Vi får temperaturer som kan komme opp mot ti varmegrader de neste dagene. Der solen slipper til, kan vi komme opp i 12–13 grader, ellers holder det seg rundt 8–10 grader ut uken.

– Kan bli litt fart på vinden av og til

Heller ikke lørdag og søndag ser det ut til å bli store endringer i værsystemene.

– Det fortsetter nok med den samme værtypen, så sånn sett er det muligheter for regn også gjennom helgen, og det blir fortsatt mildvær, sier Haga.

Selv om det er lavtrykkspreget vær, ser det ikke ut til at det skal bli så veldig kraftig vind verken inn Drammensfjorden eller Oslofjorden, ifølge meteorologen.

– Men det kan bli litt fart på vinden av og til, og den første lille runden med litt vind er med lavtrykket som kommer fra tirsdag ettermiddag – det kan nok ta litt inn fjorden i morgen kveld, og kan bli laber til frisk bris, opplyser han, og tilføyer:

– Det kan også bli litt vind når vi får neste kraftige lavtrykk på torsdag. Ellers ser det ikke ut som vi får veldig kraftige lavtrykk som gir sterk vind.

Ikke vinterføre

Meteorologen sier videre at det ikke later til å være noen umiddelbar fare for snø eller isete veier.

– Nei, det ser ikke sånn ut. Natt til søndag ble det riktignok klarvær og litt vind, så det var nok is noen steder, men det ser ikke ut til at den faren er så stor de neste dagene at vi får noe hålke.

Ifølge Haga må man nokså høyt opp i fjellet for å få snø.

– Selv i Jotunheimen var det en plussgrad i morges, så det er nok for det meste sommerføre på veiene i fjellet også.