Gå til sidens hovedinnhold

Slemmestad kommer til å bli en moderne kystby – og det skal skje i løpet av få år

Artikkelen er over 2 år gammel

LEDER: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Utbyggerne i Slemmestad sentrum er i ferd med å legge siste hånden på verket på detaljreguleringsplanen for Slemmestad sentrum. Mye av det som er utarbeidet er presentert for formannskapet og administrasjonen i kommunen, slik at den endelige søknaden kan tilpasses det som kan godkjennes og slik at saksbehandlingen kan bli så smidig som mulig. Planen er at alt skal være godkjent før sommerferien.

Vi tok en liten titt tilbake i gamle årganger av RHA. På en forside for ca. 25 år siden leser vi blant annet om en stor arkitektkonkurranse for utvikling av Slemmestad sentrum. Temaet har med andre ord vært framme i lyset i en årrekke – og planene har vært mange.

Men sett i lys av det som har vært, er det desto mer spennende å kunne konstatere at det nå er i ferd med å skje noe konkret i Slemmestad sentrum. I løpet av de aller nærmeste årene kommer det til å skje store forandringer. I løpet av to-tre år vil det bli investert for ca. to milliarder kroner og i de neste 10–15 årene vil det bli investert om lag ti milliarder kroner.

Les også

Sten-Arthur Sælør skal forvandle industristedet til kystby: – Dette blir Slemmestad versjon 2

 

Når alle vedtak er fattet før sommerferien setter inn, kan vi slå fast en milepæl i sakens anledning. Da begynner det faktisk å skje noe i Slemmestad. Og det som er gledelig er ikke bare at det nå er handling, men at Slemmestad skal forvandles til en moderne kystby med mange moderne løsninger – som vil være til glede for mange. Det blir mindre trafikk i sentrum, det blir mindre støy. Norbetong flytter bulkanlegget inn i fjellet og det kommer nye boliger og uteområder. Midt oppi det hele skal Sekkefabrikken bevares, for å nevne noe.

Det er fortsatt delte meninger om utformingen av det nye sentrum og om utnyttelsesgrad. Men nettopp dette overskygges i dag av den gledelige nyheten om at planene endelig skal realiseres. Slemmestad kommer til å bli en moderne kystby – og det skal skje i løpet av få år med bidrag fra mange aktører – også det offentlige.

Det blir mye å se fram til.

Flere lederartikler her

Les også: - Vil ikke ha egen koordinator for Slemmestad-utbygging

Kommentarer til denne saken