Nå er vinteren kommet, og vi i Senior Norge, Asker og Bærum vil i år som i fjor sammen med kommunenes butikker og kjøpesentre forsøke å hindre at eldre sklir og faller.

Vi vet at den sikreste måten å forebygge fallskader ute om vinteren på er at de eldre går med piggsko eller har festet pigger under skoene. Dessverre får den eldre da et problem når han/hun skal gå inn i en butikk hvor piggbruk er uønsket. Dette for å spare butikkens tregulv eller sikre seg mot å gli på flisbelagte gulv. Å gå på flisbelagte gulv med pigger er som kjent like farlig som å gå på is uten pigger.

For å kunne skifte skotøyet til «piggfri tilstand» på en sikker måte trenger imidlertid de eldre noe å sitte på rett innenfor butikkens inngangsdør. Stolen/benken bør også stå på et passe underlag så gulvet ikke blir skadet der vi skifter piggene våre.

Derfor bør alle eldre i Asker og Bærum etterlyse en slik «eldrestol» innenfor døren i butikken de besøker om den ikke allerede er på plass.

For øvrig er dette også et naturlig tiltak innenfor kommunenes satsing på en «Aldersvennlig kommune» som vel butikkene støtter allerede.

Bli med i debatten her: Ditt innlegg eller se hva andre mener om ulike temaer her: Debatt