Årets utgave av roingen inneholder en ny klasse slik at det nå totalt er tre ulike båtklasser som konkurrer seg imellom.

– Det er en ny åpen klasse for Sjekte, Færing eller annen trebåt med flere par årer, som da kommer i tillegg til klasse for pram og klassen for Sjekte, Færing eller annen trebåt met ett par årer, forteller Olsen.

RHA skal ha direktesending av kapproingen fra følgebåt på lørdag.

– Jeg driver og organiserer og herjer rundt nå, vi må få dere opp i en følgebåt, sier Jan Olsen og fortsetter å fortelle om planene:

– Det blir som vanlig rormannsmøte i Bogen klokken 09:30, før den sosiale delen av løpet starter. Deretter starter den faktiske kapproingen ved Bjørneskjær og har målstrek inn Holmsbu havn.

Premieutdelingen skal foregå på Privaten Cafe.

– Det blir premieutdeling på Privaten i ett tiden, det pleier å fylles opp rimelig raskt så det anbefales å komme tidlig, sier han.

«Ole Prambygger»

Jan Olsen er nok et år i front når det kommer til organisering av kapproingen. Han er sønn av 5.-generasjons prambygger Ole Olsen og har bygd prammer i over 30 år.

– Min oldefar kom til Bogen i 1880. Det er jo en lang tradisjon med prambygging og det er flott å ha denne roingen som en slags hyllest til min far og prammen.

Kapproingen startet for 17 år siden, året Ole «Prambygger» fylte 80 år.

– Det var fire karer fra Verket som tok kontakt og ville arrangere kapproingen. Siden jeg er sønn av Ole ble jeg med på å stelle i stand opplegget. Det var i forbindelse med min fars 80-årsdag så vi måtte sette i gang arbeidet straks, forteller Olsen.

Første året i 2006 var det 20 prammer med i kapproingen.

– Vi så det var litt færre som deltok i fjor hvor vi hadde 15 stykker. I år ønsker jeg å komme tilbake til over 20, sier Olsen.