Hurum sjakklubb har gjort seg svært synlig siden den ble stiftet i begynnelsen av 2017. Klubben har holdt flere turneringer, og var blant annet invitert med som publikum under NRKs TV-sending av VM i lyn- og hurtigsjakk.

Tidligere i år mottok klubben 15 000 kroner fra nye Asker. Pengene skal gå til et samarbeidsprosjekt med Asker Schakklubb.

Les også: Stor stas å få møte verdenséneren

I eliteserien

I helgen ble det holdt et møte mellom klubbene på Kulturhuset Hovtun. Asker-klubben holder til i eliteserien, og regnes for å være en av Norges fremste sjakklubber. Hurum har foreløpig ikke startet opp med seriespill, så leder av Hurum sjakklubb, Asle Lien, er ikke overrasket over at klubben bare fikk inn to seire på lørdag.

– Dette handlet ikke først og fremst om resultat, men om å bli kjent med sine likesinnete aktiviteter og de menneskene som er å finne her, på tvers av de eksisterende kommunegrenser, hvor nok det var Hurum Sjakklubb som trakk de mest verdifulle vekslene på dette møtet, sier Lien.

Les også: Hurum sjakklubb blir med på TV-sending

Voksne i mindretall

Søndag var det barnas tur og siden Asker ikke har egen klubb for barn, ble dagen satt av til klubbmesterskap for de 14 barna som stilte opp fra Hurum.

– Vi fikk med seks jenter og åtte gutter, og barn helt ned i seksårsalderen. For oss i klubbens styre er det ikke viktigst hvem som vant, men heller det voldsomme engasjementet, og hvor jentene biter like godt fra seg som gutta, sier Lien.

Ifølge ham kan det være opp mot 30 barn på klubbkveldene som spilles annenhver onsdag.

– Vi ser gjerne at flere spillere melder seg inn i klubben, også voksne som nå er i klart mindretall, oppfordrer Lien.

Les også: Vil invitere sjakkgeni til Hurum