Stor stas å få møte verdenséneren

STORT: Familien Jahren, med Celine (12), Yno (8), Viktor (6) og pappa Ørnulf, fikk møte Magnus Carlsen og ble intervjuet av NRK under helgens sjakkarrangement i Skien.

STORT: Familien Jahren, med Celine (12), Yno (8), Viktor (6) og pappa Ørnulf, fikk møte Magnus Carlsen og ble intervjuet av NRK under helgens sjakkarrangement i Skien. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Unge sjakktalenter fra Hurum fikk nylig møte verdensener i sjakk, Magnus Carlsen, under et sjakkarrangement i Skien.

DEL

Hurum sjakklubb er en ung klubb, men har allerede rukket å markere seg nasjonalt. Sist helg deltok klubben i et stort sjakkarrangement i Skien fritidspark.

– Arrangementet var i regi av Grenland Sjakksenter og brødrene Kjell og Espen Lie. De er to av Norges aller fremste sjakkspillere, sier sjakkentusiast og leder av Hurum Sjakklubb, Asle Lien.

Les også: Hurum sjakklubb blir med på TV-sending

Oppvarming: Agnethe (8) og Vladislav (12) varmet opp før møtet med Magnus Carlsen.

Oppvarming: Agnethe (8) og Vladislav (12) varmet opp før møtet med Magnus Carlsen. Foto:

Seier og tap

Med seg hadde han åtte deltakere i alderen seks til 21 år. Mange av dem fikk et uforglemmelig møte med verdens beste sjakkspiller, Magnus Carlsen.

– Flere av dem fikk både møte og spille mot Carlsen. Det ble et uforglemmelig øyeblikk, ikke bare for barna, men også for deres foreldre og meg, sier Lien med et stort smil.

Under helgens arrangement ble det blant annet barnesjakk for de under 10 år, nybegynnersjakk, bondekrig og Fischersjakk.

– Det ble det største møtet i simultansjakk som noen gang har blitt arrangert, med 101 spillere ved hvert sitt brett. Dette skjedde i et møte med Carlsen og fire andre stormestre, forteller Lien.

Han sier klubbens spillere fikk oppleve både seiere og tap i de forskjellige disiplinene, men alle måtte gi tapt mot mesterne i simultanspillingen.

Les også: Full konsentrasjon med sjakk i påsken

Sårt tiltrengt

Hurum Sjakklubb fikk nylig 20 000 kroner i tilskudd av Sparebanken Øst. Lien sier de fikk innvilget hele søknadsbeløpet og beskjeden fikk han få dager før arrangementet i Skien.

– Pengene skal forvaltes i sjakkens ånd, og vil gå til innkjøp av materiell, sårt tiltrengt opplæring og klubbarrangementer, forteller Lien.

Klubben har tidligere mottatt 15 000 kroner som er dedikert til et samarbeidsprosjekt med Asker Schakklubb.

– Vi har også fått 2 500 kroner av Hurum kommune, og alt dette er sårt tiltrengte kroner. For fram til nå har klubben vært drevet av medlemskontingent, men også en større andel av private midler, sier Lien.

Klubben fikk nytt styre i våres og har en stabil medlemsmasse på i underkant av 30 medlemmer, Lien sier de ønsker seg flere medlemmer, og selv om det er barna de satser på, sier han at voksne er hjertelig velkomne til å prøve seg i lokalene på Kulturhuset Hovtun på Klokkarstua.

Les også: Sjakklubb fikk stor julegave i mars

Artikkeltags