Hurum Sjakklubb stilte med flere spillere under NM i lyn- og hurtigsjakk på Hotel Scandic Ambassadeur i Drammen. Lynsjakken gikk over én kveld, og ble avsluttet sent fredag natt, mens hurtigsjakken gikk på dagtid, både lørdag og søndag.

– Først og fremst all ære til Roger Løvaas, leder av Buskerud Sjakkrets, som har vært øverste ansvarlig og Konnerud Sjakklubb, som har vært ansvarlig for at arrangementet skal gå så velsmurt som mulig. Arrangementet viste at sjakksporten stadig vokser i Norge, og dette bød altså på deltakerrekord, sier Lien.

Første gang

Totalt var det 431 deltakere i sving under lynsjakk, og Hurum Sjakklubb stilte for første gang med barnedeltakere i et NM.

– Vi valgte å begrense det kun til lynsjakken på fredag. Mesterskapet er delt inn i tre klasser, uavhengig av kjønn og alder. Da er det ganske naturlig at våre deltakere startet på det laveste nivået, klasse C – med 166 deltakere, forteller Lien.

Sjakklubben fra Hurum var i år representert med Victor Jahren (7 år), som også var NMs yngste deltaker. I tillegg deltok Yno Jahren (9), August Kolding (10), i tillegg Geir Kjos Fredriksson som klubbens eneste voksne spiller.

Habile spillere

– Lynsjakken ble spilt over ni partier, med oppstart klokka åtte på kvelden, og det betød en ganske sen og utfordrende batalje. Våre unge valgte å gi seg etter sju partier, da klokka rundet midnatt. Det ble både seire og tap, og som leder i Hurum Sjakklubb, er jeg meget stolt av våre flotte representanter, sier Lien og legger til:

– Jørgen Berg og Tomm Gulliksen, som har representert Hurum Sjakklubb i tidligere turneringer, og som må regnes som habile spillere, hadde dessverre ikke anledning til å stille denne gangen.

Ønsker seg flere

Han sier Hurum Sjakklubb ser ut til å ha etablert en «stamme» på mellom åtte og ti barn, selv om bare tre av disse deltok i NM.

Vi har en god fordeling mellom gutter og jenter også. På voksen sjakken er det noe mer ustabilt oppmøte, men på det meste kan vi være opp mot ti stykker. Vi ønsker selvsagt ytterligere tilskudd til medlemsmassen, både barn, unge og voksne, sier Lien.