Fredag ettermiddag viser nye tall fra Asker kommune at 22 personer er bekreftet smittet av koronavirus. De to personene som er innlagt på sykehus skal ikke være alvorlig syke.

Tallene viser også at det er 15 menn og sju kvinner blant de som har fått påvist smitte, og de befinner seg i alderspennet mellom 20 og 80 år.

Asker kommune: – Det er spredning i alle aldre

Karantene

Myndighetene har nå bestemt seg for at personer som sitter i hjemmekarantene ikke lenger skal testes for koronavirus.

- Slik jeg forstår rådene fra Folkehelse Instituttet (FHI) så skal vi nå ikke teste alle som er i karantene med symptomer rutinemessig. Vi vurderer om testing er nødvendig av smitteoppsporingshensyn, altså om en positiv koronavirus-test vil føre til at vi leter etter flere smittede, sier kommuneoverlege i Asker kommune, Meera Grepp til RHA.

Hun peker på at en person som har vært i karantene over litt tid, ikke vil ha vært blant folk og som heller ikke kan smitte andre.

- Da er det mindre grunn til å ta testen. Det vil kunne være unntak her som vurderes i hvert enkelt tilfelle, påpeker Grepp.

Slik blir Korona-hverdagen i Asker: – Forbudt å besøke omsorgsinstitusjoner

Hygiene

Hun sier de nå vil holde oversikt over positive prøver, og at de vil fortsette arbeidet med smitteoppsporing inntil FHI mener det ikke lenger har noen hensikt.

- Fortsatt er det slik at vi prøver å redusere antall smittede og smittepresset i samfunnet med tre tiltak. Det er fortsatt viktig med personlig hygiene tiltak, og her må alle ta ansvar, sier Grepp.

Helsedirektoratet har gjort vedtak som begrenser ansamling av mennesker. Grepp sier kommunen følger opp alle med positiv koronavirus-test med oppsporing av kontakter, og setter folk i karantene for å begrense videre smitte.

Aldersspredning blant de smittede

  • 22 personer er per fredag 13. mars klokken 15.32 smittet i Asker.
  • 0-19 år: 0 smittede
  • 20-49 år: 12 smittede
  • 50-64 år: 9 smittede
  • 65-80 år: 1 smittet
  • 80 + år: 0 smittede