Gå til sidens hovedinnhold

Seniorer i nåværende Hurum kommune styrker Asker Pensjonistparti

Artikkelen er over 2 år gammel

DEBATT - VALG 2019: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bli med du også! Ta kontakt! Det er riktig og viktig at Pensjonistpartiet nå etablerer seg i nye Asker kommune.

I Hurum har seniorpolitikken vært tildels fraværende. Eldrerådets arbeid med viktige saker har ofte blitt neglisjert av de eksisterende politiske partiene.

Store og tunge saker som byggingen av gigantprosjektet «nytt sykehjem i Hurum», har på en svært dårlig måte blitt presentert som «orienteringspakke» overfor innbyggerne. Alle forsøk på å få trukket gruppen av eldre og seniorer inn som rådgivere og medarbeidere i prosjektet har vært forgjeves.

Seniorer har også politiske meninger

Vi ønsker at vi som liker å kalle oss seniorer, skal kunne delta i alle typer av politiske og andre aktiviteter på lik linje med alle andre med politiske meninger.

Vi vil, foruten vår egen gruppe, fullt ut engasjere oss i alle andre sosiale sammenhenger. Slik som gode barnehager, de unges oppvekstforhold og en god skole. Kort sagt vil vi som eldre innbyggere forlange å delta på alle plan i den nye storkommunen! Vi har erfaring, vi har kunnskap og vi er mange.

Ikke hør på politikere fra andre partier som sier at det ikke er plass til flere partier, slike som Pensjonistpartiet. Vi vil ikke lenger være «listefyll» på andre partiers nominasjonslister. Vi vil «slå i bordet» når det måtte trenges. Og det gjør det ofte.

Vi vil være tillitsmenn/kvinner for våre velgere når situasjonen krever det! Kort sagt, vi er etter hvert så mange seniorer at dersom vi går sammen er vi en betydelig faktor. Selv i nye Asker med over 90.000 innbyggere.

Kommunetyret må gjenspeile befolkningen

I nye Asker vil kun 55 representanter totalt for politiske partier virke svært lite. Mange innbyggere hevder det er alt for lite for å sikre et godt lokaldemokrati. Andre hevder det er nok, og mener det er ”makt bak de lukkede dører”.

Uansett, det er viktig at representasjon i kommunestyret blir slik at den gjenspeiler den store befolkningsgruppen pensjonistene utgjør i nye Asker.

Mer hverdagsglede til folket!

Raus, nær, skapende og modig - Det politiske året i 2019 for Hurum kommune

Vi må bruke Oslofjorden  

Kommentarer til denne saken