(Drammens Tidende)

SVELVIK: Etter å ha ligget til kai i Horten siden oktober, kommer endelig den nye elektriske ferja «MF Svelvik» til Svelvik. Nå er datoen endelig klar. Det bekrefter administrerende direktør i Bastø Fosen AS, Øyvind Lund til Svelviksposten.

– Planen er at ferja kommer innover Svelvikstrømmen i løpet av ettermiddagen mandag 29. november, sier han.

Ferja er utslippsfri og har 50 prosent større bilkapasitet enn dagens Svelviksund. Fra 1. januar 2022 settes den i trafikk. Da er det Brakar som skal stå for driften, mens Bastø Fosen tar over som operatør på sambandet etter Fjord1.

Helt siden det i 2019 ble kjent at Svelviksund skulle byttes ut med en ny elektrisk ferje, har det vært stor interesse for nye «MF Svelvik». At svelvikingene nå endelig får se den elektriske ferja med egne øyne, er administrerende direktør i Brakar, Terje Sundfjord svært positiv til.

– Dette blir både spennende og bra, sier han til Svelviksposten.

Frem mot oppstarten skal ferja ligge til kai ved Industribrygga like ved parkeringen til Svelvik produkter. Det vil den også legge til kai mandag ettermiddag.

Kommer om ettermiddagen

Helt siden Svelviksposten i mars skrev at ferja var sjøsatt i Tyrkia har mange fulgt spent med på ferden. Bendix Klykken, driftssjef i Bastø Fosen, sa at båten trolig ville komme til Svelvik i løpet av sommeren. Først i september satte den imidlertid kursen mot Norge, og i oktober ankom den Horten.

29. november er altså den eksakte datoen for når den utslippsfrie ferja vil bli å se i Svelvikstrømmen.

Det kan du følge direkte på nett hos Svelviksposten og Drammens Tidende mandag ettermiddag.

Ferja forlater kaia i Horten kl. 13:00 med forventet ankomst i Svelvik rundt kl. 14:30.

Streamen vil starte kl. 13:00. Vi gjør oppmerksom på at tidspunktet kan endre seg. Saken vil oppdateres ved eventuelle nye ankomsttidspunkt.