(Drammens Tidende)

Vi er inne i avslutningen av et tiår, og kanskje vil 2019 huskes som året det var så glatt. Også fredag morgen er det grunn til å ta på seg brodder, kjøre forsiktig og vise størst mulig moderasjon om veien du kjører på brått viser seg å være i sin mest speilblanke drakt.

– Det er flere signaler vi har fått på at det er veldig glatt mange steder i distriktet, sier Marius Knudsen, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

På E134 i Kongsberg havnet to trailere i hver sin grøft. Ikke hadde de kollidert med hverandre, de hadde bare møtt på underkjølt regn. Dette skal ha skjedd ved Basserudåsen.

Klarte ikke å stå oppreist

Politiet rykket naturlig nok ut til trafikkuhellene, og fikk da førstehåndserfaring med hvilke forhold den aktuelle strekningen kunne by på i de tidligste morgentimer.

– Det er det verste eksemplet vi kjenner til nå. Da våre patruljer gikk ut av bilen, klarte de ikke å stå på beina. Så glatt var det der, sier Knudsen.

Politiet stanser alle tunge kjøretøy på stedet, mens personbiler blir beordret til å holde gangfart. Slik vil det være til salting er unnagjort.

– Svært glatt på stedet

Veien kan også bli helt stengt ved berging av de to tunge kjøretøyene som befinner seg i hver sin grøft. Trafikkuhellene har ikke medført noen personskader.

Klokken 01.48 rykket politiet ut til Krokstadelva i Nedre Eiker. Her hadde det skjedd et mindre trafikkuhell, men også dette uten personskade.

– Svært glatt på stedet, opplyste politiet i natt. Der ble det også saltet.