Gå til sidens hovedinnhold

Samferdselsministeren må forklare

Artikkelen er over 3 år gammel

DEBATT: Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva har Samferdselsministeren tenkt å foreslå for Stortinget for å få slutt på alle uhellene og ulykkene Oslofjordtunnelen, den siste med dødelig utgang.

Går han og regjeringen inn for ennå et nytt tunnelløp, eller bør fornuften seire ved å bygge bro med jernbanetilknytning til kontinentet.

Jeg er klar over at et eventuelt nytt tunnelløp vil redusere faren for møteulykker, men vil ikke være framtidsrettet på noen som helst måte.

Dagslett – Linnes

Ønsker også å vite om Samferdselsministeren er enig med Statens vegvesen i at den nye traseen fra Dagslet til Linnes skal utsettes på ubestemt tid, da prosjektet iflg. Statens vegvesen får en voldsom kostnadssprekk på ca. en milliard kroner. Fra mitt ståsted har både fjellet, grunnforholdene med leire og kvikkleire i området vært der hele tiden og også topografien.

Dette kan nå umulig komme overraskende på Statens vegvesen.

Ønsker tall på bordet

Hvor mange titalls millioner Statens vegvesen har brukt på å utrede dette prosjektet har jeg ikke oversikt over, men fint om tallet kan komme på bordet, likeledes tidsbruken i antall år bør Samferdselsministeren også svar for.

Dette prosjektet synes å føye seg inn i norsk standard hvor det stadig kommer nye momenter på bordet, beslutningsvegring og enorme kostnadsoverskridelser slik som bygging av offentlige bygg, kirker mm for øvrig. Hvor mange ganger denne lille traseen fra Dagslett til Linnes er utsatt, bør også Samferdselsministeren svar for, og når igangsettelse av arbeidet kan begynne.

Det må det snart vær mulig å få avklart.

På vegne av mange, Gunnar Andersen

Kommentarer til denne saken