- Det gikk jo greit likevel

HYGGELIG MØTE: Statsminster Erna Solberg hilser hjertlig på Bjarne Bjørk som har fått Solberg til bords.

HYGGELIG MØTE: Statsminster Erna Solberg hilser hjertlig på Bjarne Bjørk som har fått Solberg til bords. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Bjarne Bjørk grudde seg en smule for å få statsminister Erna Solberg til bords på jubileumsfesten med beboerne på Bråset, men pustet lettet ut og konstaterte at det ikke var så skummelt likevel. - Hun er jo en hyggelig dame, sier Bjørk etterpå.

DEL

Ute i atriet på Bråset er det fylt opp med pasienter og ansatte. 10-årsjubileet for et av landets største sykehjem feires med grillfest, festtaler og underholdning. Statsminister Erna Solberg er også med for å markere jubileet til sykehjemmet som hun offisielt åpnet i mai 2005.

Fire av beboerne på Bråset har fått æren av å sitte ved statsministernes bord. De gruer seg litt, men når Solberg først ankommer er frykten borte.

Fredelig prat

Statsministeren sørget for litt småprat rundt bordet med May Molly Larsen, Solveig Jørgensen, Bjarne Bjørk og Tore Mikkelsen. De hadde også selskap av de respektive ordførerne, Rune Kjølstad og Lene Conradi, fra de to eierkommunene Røyken og Asker.

– Jeg gruet meg litt til å få statsministeren til bords, og jeg har ikke turt å tenke på hva vi skulle prate om, men det gikk veldig fint. Hun er hyggelig, sier Bjarne Bjørk fra Hyggen.

Han fikk mental støtte i ryggen fra kona, Gunnvor Bjørk, som hadde fått plass ved bordet rett bak.

Solveig Jørgensen hadde også gruet for møtet med statsministeren, men også hun synes det ble et avslappet møte.

– Vi hilste, og så ble det ikke så mye mer prat over bordet, sier Jørgensen.

Etter litt småprat og andre talere er det Solbergs tur til å si noen ord.

– Bråset var en nytenking, og mange var spente på hvordan sykehjemmet ville bli. Jeg var til stede ved åpningen som kommunalminister. Da skulle ulike miljøer bygges sammen til et. I dag, som statsminister, møter jeg et fellesskap som dere kan være stolte over å ha bygd, sier Solberg.

Fredssamtaler

Statsministeren ankommer Bråset direkte fra frokostsamtaler med Columbias president, Juan Manuel Santos som er på offisielt besøk i Norge.

– Vi snakket om den videre fredsprosessen i landet, sier Solberg, og innrømmer at det er stor kontrast mellom statsbesøk og besøk på Bråset.

– Jubileumsfest er en hyggelig avveksling, sier hun.

Opprinnelig plan var et lunsjmøte med presidenten, som ble endret til frokost, og dermed fikk statsministeren litt mer tid på Bråset, før hun etter en drøy times tid takket for seg.

Mye program

Men jubileumsfesten for pasientene på Bråset handlet om langt mer enn bare ministerbesøk og taler. Det ble full musikk med allsang ledet av Berit Elisabeth Nygård, musikk med Georgi, dans i regi av Seniordans Røyken og danseoppvisning med deltakere fra de ansatte.

Ikke minst fikk alle frammøtte servert rykende varme hamburgere fra utegrillene til lunsj.

Artikkeltags