Røykenbøring på sin hals: – Har du noe med kommunevåpenet på, så tar jeg det mer enn gjerne

Da kommunesammenslåingen var et faktum, bestemte Knut Jarle Ingvaldsen fra Spikkestad seg for å sikre seg det han kunne få tak i saker og ting med Røyken kommunes logo på.

DEL

Han var raskt ute med å undersøke hos Statens vegvesen om navnet Røyken var ledig da det ble mulig å få personlige bilskilt.

– Det var det ingen som hadde tatt, så det måtte jeg bare ha når jeg fant ut dette, sier han.

Han er røykenbøring på sin hals og vil ta vare på så mye som mulig av det som var Røyken kommune fram til årsskiftet.

Startet med en jobb for kommunen

– Det begynte da jeg jobbet for Røyken eiendom og boligstiftelsen, sier han.

Det gamle møtebordet som hadde stått i formannskapssalen på rådhuset i Røyken skulle kjøres på søppelfyllinga. Han synes det var for galt å bare kaste bordet som var prydet med kommunevåpenet.

På hver ende av bordet var det bilde av kommunevåpenet til Røyken. Ordføreren hadde hatt fast plass ved det ene emblemet, mens det andre var i motsatt ende av bordet.

– Jeg tok bare med de to bordbitene med kommunevåpenet på, sier Ingvaldsen, resten av bordet gikk på fyllinga.

Foreløpig er det bare lagret, men bitene med kommunevåpnene skal han felle inn i et bord han har planer om å lage.

Et stort ønske

Han roter litt i skapene og finner en vinkaraffel og to kaffekopper med logoene til Røyken kommune og Røyken eiendom. Inne i et kott har han skilt med Røyken Eiendom AS og Røyken Kommunes Boligstiftelse på, utenfor huset finner har han enda flere skilt med Røyken Eiendom AS.

– Jeg har mange gensere og T-skjorter med Røykenlogoer på sier han, de er arbeidsantrekk når han jobber for kommunen.

Det er en ting han ønsker seg høyere enn alt annet. Det er skiltet med det gamle kommunevåpenet som henger på Slemmestad barnehage. Det har han spurt om å få for lenge siden, men har ikke fått noe skikkelig svar på om han vil få det.

– Det har jo vært mange skilt med Røyken på rundt omkring i kommunen, sier han. Men synes det er litt dumt at flere av disse har blitt stjålet. Har du noe med kommunevåpenet på, så tar jeg det mer enn gjerne sier han.

Storkommune

Ingvaldsen har ikke noe imot at det blir en større kommune, men han er opptatt av at alle i kommunen skal bli sett og hørt. Med en utstrakt kommune er han redd det kan være vanskelig å holde oversikt over alt.

Han har hatt mange oppdrag for Røyken kommune, og har fremdeles noe igjen på et par av prosjektene han har fått gjennom den gamle kommunen. Om det blir noen avtaler for nye Asker kommune, er han derimot usikker på.

Alle oppdrag i den nye kommunen skal forhandles innenfor bestemte rammeavtaler og det skaper noe usikkerhet for Spikkestadmannen.

Men en ting er han helt sikker på;

– Det kommer til å ta lang tid før jeg kaller meg Askerbøring, sier han, – kanskje aldri.

SIKRET SEG: Knut Jarle Ingvaldsen var ikke sen om å skaffe seg bilskilt med Røyken, han er røykenbøring på sin hals.

SIKRET SEG: Knut Jarle Ingvaldsen var ikke sen om å skaffe seg bilskilt med Røyken, han er røykenbøring på sin hals. Foto:


Artikkeltags