Med damptog og veteranbåt

Gripsholm Slott:Slottet ble grunnlagt av Gustav Vasa i 1537. Slottet inneholder en stor samling møbler og kunsthåndverk fra fire århundrer.

samling møbler og kunsthåndverk fra fire århundrer.

Gripsholm Slott:Slottet ble grunnlagt av Gustav Vasa i 1537. Slottet inneholder en stor samling møbler og kunsthåndverk fra fire århundrer. samling møbler og kunsthåndverk fra fire århundrer.

Artikkelen er over 4 år gammel

Røyken historielag inviterer til ny tur for medlemmer og andre interesserte.

DEL

Denne gangen går turen til Mariefred ved Mälaren Grispholm og Mälsåker slott. Turen går delvis med smalsporet damptog og veteranbåt.

Mariefred ligger ca. seks mil vest for Stockholm. Der skal turdeltakerne bo på Sveriges eldste vertshus fra 1609, med utsikt til Gustav Vasas slott.

- Det grunnla han i 1537, sier historielagets reiseleder Per Olav Berg.

Unionsoppløsningen

På vei bort blir det lunsj i Karlstad, i bygningen der unionsoppløsningen ble undertegnet i 1905.

I tillegg skal også Mälsåker og Taxinge slott besøkes.

I tillegg til Gripsholm slott skal vi besøke Mälsåker slott og Taxinge slott.

- Til sistnevnte kjører vi med damplokomotiv, og returen skjer med den vakkert restaurerte dampbåten Mälaren, forteller Berg.

  • Les også: – Har kommet nærmere barna 

Gikk løypa i fjor

–Ved siden av hotellet vårt i Mariefred ligger den Callanderska Gården. Dette er byens hembygdsmuseum, med hovedhus fra 1740-tallet. Her finnes et borgerlig interiør fra 1800- tallet, en draktsamling, en liten kafe, og en krydderhage.

- Medlemmer i Hembygdsforeningen sørger for å drifte museet, og ser frem til å treffe gjestene fra Røyken Historielag, sier Berg.

Han og kona besøkte Mariefred i fjor sommer, og gikk opp løypene for det meste av det deltagerne på denne turen får oppleve.

Les også: Huskunstner på «badet» 

Gruver

Et besøk i Skottvangs Grufva er lagt inn i programmet, på anbefaling av medlemmer i

hembygdsforeningen. Denne gruven er kjent siden 1500-tallet.

Artikkeltags